Gemeente Kampen


* Gemeente stemt in met voorstel deltaWonen ter behoud van voormalige Huishoudschool in de Hanzewijk

Gemeente stemt in met voorstel deltaWonen ter behoud van voormalige Huishoudschool in de Hanzewijk

07 okt 2009 09:18
Dinsdag 6 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders het besluit genomen om samen met deltaWonen verder te werken aan een plan waarbij de voormalige Huishoudschool, waar de laatste jaren het Deltion College gehuisvest was, op de kop van de Hanzewijk wordt behouden.

In een brief aan het college van B&W heeft deltaWonen het verzoek gedaan om het leegstaande gebouw van de voormalige Huishoudschool in de Hanzewijk niet te slopen. Verder is verzocht om medewerking te verlenen om een nadere studie te verrichten naar de huisvesting van gezondheidszorgpartijen in de voormalige school en een nog nader te bepalen aantal woningen in het gebied te realiseren. Daarmee wordt de voormalige Huishoudschool een gezondheidscentrum. Dit plan komt in de plaats van het oorspronkelijk plan om op de locatie van de voormalige Huishoudschool 44 dure koopwoningen te bouwen.

Het schoolgebouw van de voormalige Huishoudschool is een zeer markant gebouw in de Hanzewijk. Het is een schoolvoorbeeld van de wederopbouwperiode vlak na de Tweede Wereldoorlog. Typerend voor het gebouw zijn de jaren '50 stijlkenmerken. Door een gezondheidscentrum hier te vestigen, behoudt het pand zijn deels openbare karakter. Nadere planuitwerking moet uitwijzen hoe het gebied verder ingevuld gaat worden met woningbouw.

DeltaWonen werkt de plannen in samenwerking met betrokken partijen en de gemeente verder uit.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |