Hewlett-Packard

2009-10-07

Software voor samenwerken maakt face-to-face meetings met volledig gedeelde desktop mogelijk

AMSTELVEEN, 7 oktober 2009 - HP introduceert HP SkyRoom, een nieuwe standaard in videoconferencing. HP SkyRoom bestaat uit betaalbare, high-definition videoconferencing software^(1) die real-time samenwerkingsmogelijkheden biedt voor face-to-face meetings, zonder extra kosten.

HP SkyRoom is gebaseerd op een revolutionaire video- en beeldcommunicatietechnologie, ontwikkeld in HP Labs, het onderzoeksinstituut van het bedrijf. Elementen van deze technologie zijn gebruikt bij NASA's Mars rovers om beelden in hoge resolutie terug naar de aarde te sturen.

HP SkyRoom is het enige instrument voor videoconferencing dat de mogelijkheid geeft om met maximaal 4 mensen voor EUR 109 via een standaard netwerk samen te werken.

Tot nu toe hadden bedrijven slechts twee opties voor videoconferencing
- dure enterprise telepresence systemen of Internet freeware tools die geen menselijke interactie of het delen van zware media zoals videobestanden en computerontwerpen mogelijk maken.

HP SkyRoom wordt als standaard feature - zonder extra kosten - geïnstalleerd op een selectie van HP desktops en mobiele workstations en wordt de komende maanden als 90 dagen proefversie meegeleverd op een aantal zakelijke PC's en notebooks. HP SkyRoom kan worden gebruikt op workstations of PC's van Dell, Lenovo of Sun, zolang ze aan de minimale systeemeisen voldoen.

Met HP SkyRoom kunnen gebruikers alle applicaties die op hun PC of workstation draaien delen, inclusief office documenten, streaming video en interactieve 3-D applicaties:

· Digital content en engineering teams kunnen samenwerken aan stijlvolle design concepten, met ongelooflijke flexibiliteit en prestaties.

· Producenten kunnen animaties vooraf door hun teams laten bekijken om zo instant feedback te krijgen.

· Financiële teams over de hele wereld kunnen live modellen laten draaien en daarover discussiëren.

Het gebruik van HP SkyRoom is net zo eenvoudig als het opstarten van een instant message conversatie. Gebruikers klikken simpelweg op een contact om verbinding te maken, waardoor een live SkyRoom sessie wordt opgestart.. Met een tweede klik wordt de inhoud van de desktop gedeeld en op deze wijze kunnen deelnemers direct samenwerken.

HP SkyRoom is de som van drie jaar onderzoek naar video- en beeldcompressie algoritmes door HP Labs wat heeft geresulteerd in een toepassing die uitgaat van gebruikersgemak.

De baanbrekende innovatie achter HP SkyRoom is tot stand gekomen door de combinatie van high-definition, multiuser videoconferencing en de mogelijkheid om informatie op het beeldscherm veiliger te delen dan tot nu toe mogelijk was.

HP SkyRoom's video tool geeft alle deelnemers de mogelijkheid om het beeldscherm van de spreker en van elkaar te zien via een multi-way videoconferencing sessie. Het video tool maakt gebruik van de kracht van multiprocessor en multicore processing technologieën.

HP SkyRoom's beeld engine geeft remote gebruikers een blik op de desktop en de daarop draaiende applicaties van de spreker, alsof ze gebruik maken van hun eigen lokale machine. Het maakt weergave van 2-D en 3-D graphics, full-motion video en multi-display op een systeem met slechts een 2-D grafische kaart mogelijk.

De HP SkyRoom software op het systeem van de spreker ziet en update alleen veranderingen die op het beeld zichtbaar zijn, niet de complete weergave - en comprimeert en versleutelt de informatie voordat die naar de deelnemers verstuurd wordt. Daar wordt de data uitgepakt, omgezet en geupdate. Op deze manier wordt de belasting van het netwerk sterk verminderd, vertraging en eisen aan bandbreedte worden lager en dedicated networking hardware wordt overbodig.

Minimale eisen voor gebruik HP SkyRoom

Om HP SkyRoom te gebruiken dient de PC minimaal uitgerust te zijn met een Intel® Core 2(TM) Duo 2.33-GHz processor of een equivalent daarvan, met 2 GB RAM, een webcam en Microsoft Windows® XP of Vista®. Minimale netwerkeis is een breedband netwerk met een minimale overdrachtssnelheid van 400kb/seconde. HP SkyRoom moet uitgevoerd worden op een bedrijfseigen VPN om verbinding te kunnen maken met systemen buiten de lokale firewall.

Prijs en beschikbaarheid^(3)

HP SkyRoom is vanaf vandaag in EMEA verkrijgbaar, vooraf geïnstalleerd zonder extra kosten op de HP Z800, Z600, Z400 en xw4600 workstations. Een aantal zakelijke PC's en notebooks zullen de komende maanden worden uitgerust met een 90-dagen proefversie van HP SkyRoom, dat vervolgens aangeschaft kan worden. Klanten die al gebruik maken van HP workstations, desktops, notebooks of systemen die niet van HP zijn, kunnen HP SkyRoom voor EUR109 kopen op
http://www.hp.com/nl/workstations.

Om de gebruikerservaring te optimaliseren raadt HP de HP SkyRoom Standard Accessory Kit aan, richtprijs EUR99, met high-resolution webcam en koptelefoon. Als alternatief voor de headset biedt HP ook een kit met speakers aan.

Meer informatie is beschikbaar op: http://www.hp.com/nl/workstations .

Enable JavaScript om Social Tagging links te zien

Privacyverklaring | Het gebruik van deze site betekent dat u instemt met de juridische voorwaarden

© 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P.