Gemeente Hoorn

Gemeenteraad stelt bestemmingsplan Blauwe Berg vast

Op dinsdag 6 oktober 2009 heeft de Hoornse gemeenteraad het bestemmingplan voor De Blauwe Berg vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt ondermeer de bouw van nieuwe woningen mogelijk, evenals voorzieningen als een hotel-bioscoopcombinatie en een disco.

De Fractie Tonnaer diende samen met de Fractie De Meij en de VOC Hoorn een motie in om de realisatie van de woningen in het plangebied van de Blauwe Berg alleen toe te staan als de geplande voorzieningen voor tenminste 80 procent zijn gerealiseerd. Ook verzochten deze partijen het college om in goed overleg met belanghebbenden, zoals ateltiekvereniging Hollandia, een betere locatie te zoeken voor de 35 woningen die in de directe nabijheid van de atletiekbaan gepland zijn. Dit vanwege de mogelijke overlast die de woningen van deze voorzieningen zouden kunnen ondervinden. Deze motie werd niet gesteund door de PvdA, de VVD, het CDA, GroenLinks, Hoorns Belang, de Hoornse Seniorenpartij en D66 en werd daarmee verworpen.

Ook een motie van Fracties De Meij, Tonnaer, VOC Hoorn, D66 en Hoornse Seniorenpartij om met een proefopstelling van licht en geluid te testen of de toekomstige woningbouwlocaties nabij de atletiekvereniging op de Blauwe Berg overlast zullen gaan krijgen behaalde geen meerderheid in de raad. De fracties van de PvdA, de VVD, het CDA, GroenLinks en Hoorns Belang stemden tegen.

Wethouder Van Es gaf aan dat het aannemen van de moties zou betekenen dat het bestemmingsplan geheel vernieuwd zou moeten worden, wat zou leiden tot een vertraging van alle ontwikkelingen van ongeveer 1,5 jaar. Ook het overnemen van de regie van de ontwikkelaar of het openbreken van het contract met de ontwikkelaar zou volgens de wethouder geen optie zijn, omdat dit tot een zeer hoge schadeclaim zou kunnen leiden. Uiteindelijk stemde de gemeenteraad unaniem in met het bestemmingsplan Blauwe Berg.
Laatste wijziging van deze pagina: 7 oktober 2009