Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 22 september 2009

Lezingen Utrechtse Hedendaagse Kunst bij Kunstuitleen Utrecht

In samenwerking met de Kunsthistorische Leergangen Utrecht organiseert Kunstuitleen Utrecht dit najaar een viertal lezingen over hedendaagse kunst uit Utrecht. Een unieke kans voor diegenen die graag meer willen weten over hedendaagse kunst uit Utrecht én Utrechtse kunstenaars. Utrecht herbergt veel hedendaagse kunstenaars die in de stad leven en werken. Drie van hen zijn: Carel Blotkamp, Robbie Cornelissen en Jeroen Hermkens. In deze lezingencyclus wordt aandacht besteed aan hedendaagse kunst in Utrecht in het algemeen (eerste lezing) en aan het werk, de werkwijze en de motieven van bovengenoemde drie kunstenaars in het bijzonder. Dit alles o.a. aan de hand van kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Utrecht. Bij het bekijken van het werk blijkt hoe totaal verschillend de drie kunstenaars te werk gaan en hoe verrassend en divers de hedendaagse Utrechtse kunst is. De lezingen vinden plaats onder leiding van Jaurana Verschuren, afgestudeerd kunsthistorica. Zij studeerde aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie Moderne en Hedendaagse Kunst. Als inwoonster van de stad is zij een enthousiaste verteller over Utrechtse hedendaagse kunstenaars, mede dankzij haar ruime werkervaring als kunstconsulent bij meerdere culturele instellingen.

De lezingen vinden plaats op 7, 14, 28 oktober en 4 november 2009 van 20.00 - 22.00 uur bij Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, Utrecht. De kosten voor het bijwonen van deze vier lezingen bedragen E 70,00. Aanmelden is nog mogelijk via de Kunsthistorische Leergangen Utrecht, tel. 030 - 231 38 13, e-mail. info@klu.nl. Voor meer informatie: www.klu.nl.

Uiteraard zijn de werken van deze kunstenaars ook te leen bij Kunstuitleen Utrecht. Cursisten ontvangen E 5,00 korting op een abonnement en betalen daarmee het eerste jaar geen E 54,- maar slechts E 49,- voor een lidmaatschap van Kunstuitleen Utrecht.

Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht, (030) 2861980, www.kunstuitleenutrecht.nl Open: wo. 13.00 - 20.30 uur, do t/m za 11.00 - 16.30 uur

-----------------------------------