Gemeente Harenkarspel

Commissievergadering RZ

Woensdag 7 oktober 2009 vergadert de commissie Ruimtelijke Zaken (RZ) in het gemeentehuis aan de Oostwal in Tuitjenhorn. De vergadering begint om 19.30 uur in commissiekamer 013 bereikbaar via ingang avondgebruik aan de Delftweg. De vergadering wordt geleid door voorzitter Ir. M.A. Leyen, is openbaar en dus toegankelijk voor een ieder. Burgers die willen inspreken, kunnen zich tot een half uur voor de vergadering aanmelden bij de raadsgriffier.

Onderwerpen op de agenda zijn:


1. Opening.

2. Spreekrecht burgers.

3. Vaststellen van de agenda

4. Vaststelling besluitenlijst openbare vergadering raadscommissie RZ van 2 september 2009

5. Voorstel tot delegatie van de bevoegdheid tot het verlenen van vrijstelling artikel 19, lid 1 wet op ruimtelijke ordening voor realisering van een zaadveredelingsbedrijf aan de Moorsmeer in Warmenhuizen.

6. Ingekomen stukken gericht aan de raad ter advisering via de raadscommissie: Stukken ter afdoening in handen stellen van burgemeester en wethouders:a: Brieven van de heer Wesselink van 7 september 2009 en 9 september 2009 over sociale woningbouw. Het voorstel is deze twee brieven voor kennisgeving aan te nemen en in een brief aan te geven dat er de afgelopen jaren inderdaad weinig sociale woningen en woningbouw voor starters zijn gerealiseerd. Door de prestatieafspraken met de woningbouwcorporatie(s) en de woningbouwprogrammas op een dusdanige manier op te zetten kan de doorstroming op de woningmarkt op gang komen en kunnen starters op der woningmarkt betere kansen krijgen. Op deze manier wordt in de komende jaren een impuls aan de woningmarkt in Harenkarspel gegeven. b; Brief van dhr. Strooper van 26 augustus 2009 met betrekking tot de parkereroverlast van het Blankendaal park; c. Brief fam. Borst over het onderhoud van de begraafplaats te Dirkshorn; Stukken voor kennisgeving aan te nemen: d. Mailing VNG m.b.t. "Raadsledencampagne duurzaamheid"; e. Mededeling aan de raad m.b.t. Quickscan bestemmingsplannen; f. Verzoek om informatie m.b.t. aanbestedingsbeleid en uitvoering.


7. Mededelingen en stukken ter inzage in het kader van de actieve informatieplicht van het college. a. Memo m.b.t. bestemmingsplan Veluweweg 18 te Waarland;


8. Rondvraag en sluiting

De volledige agenda is te vinden op deze website in de rubriek gemeentebestuur onder Agenda commissies.
Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600