Ingezonden persbericht


Industriepoort

7 oktober 17.00 uur Nieuwspoort, Den Haag

Zoetermeer, 5 oktober 2009

Geachte persrelaties,

Hierbij nodigen wij u van harte uit aanstaande woensdag vanaf 17.00 uur aanwezig te zijn op Industriepoort. Deze ontmoeting tussen Tweede Kamerleden en ceo's uit de Nederlandse industrie vindt twee keer per jaar plaats. Aanstaande woensdag zal Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie een inleiding houden over de overheid als launching customer. Vervolgens zal de Staatssecretaris in debat gaan met de aanwezige topmensen uit de industrie.

Ontvangst met borrel is vanaf 17.00 uur en om 17.45 uur zal het programma officieel aanvangen onder leiding van Pauline Smeets, Tweede Kamerlid PvdA.

Launching customer

De overheid koopt veel in en heeft ook maatschappelijke doelstellingen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, gezondheid. De industrie is tegelijkertijd de maker van technologische oplossingen voor duurzaamheid, voor veiligheid en voor de zorgsector. Het ministerie van Defensie heeft het beleid om innovatie te bevorderen vastgelegd in haar Defensie Industrie Strategie. Maar we staan aan de vooravond van grote bezuinigingen op de rijksbegroting. Ook het innovatiebeleid wordt nader bekeken. Wat betekent dit voor de rol van de overheid als launching customer?

De bijeenkomst zal plaatsvinden te:

NIEUWSPOORT Internationaal Perscentrum

Lange Poten 10

2511 CL Den Haag

De deelnemerslijst en het programma zullen u uitgereikt worden bij aanvang.

Initiatiefnemers van Industriepoort zijn de Tweede Kamerleden: S. Uitslag (CDA), T. Elias (VVD), P. Smeets (PvdA), A. Slob (Christen Unie), A. Pechtold (D66), S. Gesthuizen (SP) en C. Ortega (CU). en de brancheorganisaties:
FME-CWM, VNCI, NRK, FNLI, MKB Nederland, FHI, Koninklijke Metaalunie, KIVI NIRIA, VNO-NCW, FOSAG, UNETO-VNI.




Ingezonden persbericht