RET

Aangekondigde werkonderbreking 7 oktober in het openbaar vervoer Rotterdam, Amsterdam en Den Haag

05 oktober 2009
De vakbonden hebben aangekondigd een landelijke werkonderbreking te organiseren tijdens de ochtendspits in het OV in de drie grote steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag op woensdag 7 oktober. De werkonderbreking is een protest vanuit de vakbonden tegen de voorgenomen verhoging van de AOW-leeftijd van de overheid van 65 naar 67 jaar.

De RET betreurt het dat de vakbonden voor deze actie hebben gekozen, aangezien het een protest is tegen een voorgenomen bezuiniging van het kabinet en niet tegen een standpunt van de RET N.V. Met de geplande werkonderbreking treffen de vakbonden onze reizigers die door deze oproep zullen worden benadeeld. Daarom steunt de RET de door de vakbonden geplande werkonderbreking niet. De RET biedt haar excuses aan voor het ongemak dat voor u als reiziger ontstaat.

Kort geding ter voorkoming werkonderbreking
De directies van de OV bedrijven in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag proberen via een kort geding de werkonderbreking in de drie steden te voorkomen vanuit het standpunt onze reizigers niet te benadelen. Dit kort geding vindt dinsdag 6 oktober, om 10.00 uur, plaats. Zodra meer duidelijkheid is over de uitspraak maken wij dit bekend via onze website.

Gevolgen mogelijke werkonderbreking voor het OV in Rotterdam en omgeving
De vakbonden hebben opgeroepen tot een werkonderbreking in de ochtendspits op woensdag 7 oktober, vanaf aanvang dienst tot 08.35 uur. Dit heeft gevolgen voor het OV van bus, tram en metro in Rotterdam en omgeving.
In hoeverre er geen of gedeeltelijk bussen, trams en metroâs zullen rijden is op dit moment nog niet bekend.

Informatie
Via onze website houden wij u op de hoogte van de actuele stand van zaken omtrent de aangekondigde werkonderbreking en de gevolgen voor het OV in Rotterdam en omgeving op woensdag 7 oktober tijdens de ochtendspits.

Halte, elke zondag vanaf 17.40 op TV Rijnmond