Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
7 oktober 2009


--Persbericht-

Oost Gelre schaft aardgasauto's aan

Het College van B&W van de gemeente Oost Gelre heeft besloten over te gaan tot de aanschaf van twee dienstvoertuigen die op aardgas rijden. De aanschaf sluit aan bij de doelstellingen van de gemeente om te investeren in duurzaamheid.

Twee huidige voertuigen van de afdeling Bouwen & Milieu worden ingeruild voor de veel schonere auto's op aardgas. Ook wordt een gasvulstation aangelegd. Voor de aanschaf en de plaatsing van een tijdelijke mobiele aardgaspomp wordt een krediet van ruim 32.000 euro ter beschikking gesteld.

Tijdens de onlangs gehouden Werkcentrale van de Regio Achterhoek tekenden veel bestuurders en genodigden het zogenaamde Akkoord van Groenlo. Eén van de doelstelling daarin is de aanschaf van milieuvriendelijke auto's. Daaraan komt de gemeente Oost Gelre nu al tegemoet. Aardgas is een zuinige, en schone brandstof ten opzichte van benzine en diesel. Het is ook de goedkoopste fossiele brandstof.

De gemeente wil zich ook actief gaan inspannen om bedrijven in de gemeente over te halen auto's op aardgas te laten rijden. Daarnaast is aan de firma Groeistrategen uit Deventer opdracht gegeven tot nader onderzoek naar mogelijkheden om een permanent aardgaspompstation in de gemeente te realiseren. Dankzij het zogenaamde innovatiekrediet van de Rabobank Achterhoek, in samenwerking met de Provincie Gelderland tot stand gekomen, is het een stuk aantrekkelijker geworden om hier aan te beginnen. Bij dit innovatiekrediet tot maximaal E 75.000,- wordt het risico gespreid over de drie partijen van ondernemer, Rabobank en Provincie.

De uiteindelijke doelstelling in het Akkoord van Groenlo is een vermindering van de CO2-uitstoot met 50% in 2020 en op termijn een 100% duurzame energieopwekking in de Achterhoek.