Gemeente Hulst


Persbericht - 07.10.2009

Sluiting kinderopvang in Hulst

Op woensdag 7 oktober 2009 is het bevel tot exploitatieverbod gegeven aan Kindercentrum Jabbe Dabbe Doo, gelegen aan de Stanleystraat 1 te Hulst. Dit bevel is gegeven door de GGD Zeeland naar aanleiding van een inspectie ter plaatse. De GGD concludeert dat de aangetroffen situatie een zodanig gevaar voor de veiligheid en/of gezondheid van de ter plaatse opgevangen kinderen veroorzaakt, dat het treffen van maatregelen geen uitstel kan lijden.

De GGD Zeeland heeft haar bevel kenbaar gemaakt aan de gemeente Hulst, welke verantwoordelijk is voor de handhaving op het toezicht. Het bevel gaat in op 7 oktober 2009 en eindigt op 14 oktober 2009. In die periode van 7 dagen kan het college van burgemeester en wethouders van Hulst het bevel verlengen, waarbij dan voorwaarden voor heropening worden geformuleerd.

Het door de GGD ter plaatse geconstateerde gevaar wordt veroorzaakt door ernstige tekortkomingen. Er is sprake van een forse, structurele overschrijding van de leidster-kindratio.
Bij deze overschrijding moet worden opgemerkt dat de exploitant van het kindercentrum nog niet in het bezit is van een geldige beroepskwalificatie. De GGD is van mening dat de veiligheid, gezondheid en pedagogiek ernstig tekort schieten.
---