Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 8 oktober 2009

Oog om Oog genomineerd voor AVRO Toneel Publieksprijs

De voorstelling Oog om Oog met onder andere de acteurs Victor Löw en Linda van Dyck is genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs 2009-2010. In Oog om Oog wordt de vraag gesteld of een ter dood veroordeelde recht heeft op liefde. De voorstelling is te zien tot en met 30 januari a.s. Dit is de tweede voorstelling van het seizoen die het publiek nomineert voor de AVRO Toneel Publieksprijs. Dinsdag werd bekend dat de voorstelling Ultimo ook kanshebber is voor de prijs.

De AVRO Toneel Publieksprijs
De AVRO Toneel Publieksprijs is dé prijs waarbij het publiek bepaalt wie de winnaar is. Ook dit seizoen kan het publiek weer online, via www.toneelpublieksprijs.nl, zijn stem uitbrengen op de genomineerde voorstellingen. Op speciale stemavonden in het land geeft het publiek de deelnemende voorstellingen een cijfer tussen de 1 en 10. Per voorstelling vinden twee stemavonden plaats. Waardeert het publiek een voorstelling met een 8,1 of hoger, dan is deze genomineerd. Na nominatie volgt een tweede, online stemronde. De gemiddeld hoogst gewaardeerde voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2010. De winnaar ontvangt een geldprijs en een promotiemateriaalpakket. De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 12 september 2010 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Over Oog om Oog
In Oog om Oog wordt de vraag gesteld of een ter dood veroordeelde recht heeft op liefde. Michael wacht in een Amerikaanse gevangenis op zijn terechtstelling. Hij ontkent zijn aandeel in het misdrijf. Wanneer Helen ingaat op zijn verzoek voor geestelijke bijstand, gebeurt er iets onomkeerbaars. Haar onvoorwaardelijke liefde brengt zijn denkbeelden aan het wankelen en voor het eerst durft hij zijn leven onder ogen te zien. Terwijl er tussen hen een bijzondere band groeit, reageren de gemeenschap en nabestaanden vol onbegrip en woede op haar hulp aan de crimineel.
Acteurs: Reinier Bulder, Linda van Dyck, Lieneke le Roux en Victor Löw
Tekst: Marcel Otten, regie: Ignace Cornelissen



Ingezonden persbericht