Onthulling gedenkteken gesneuvelden meidagen 1940

De Koninklijke Luchtmacht richt op 8 oktober een gedenkteken op voor 75 militairen van het Wapen der Militaire Luchtvaart die sneuvelden in de meidagen van 1940. De Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, en eerste luitenant buiten dienst Hans Hellendoorn onthullen het gedenkteken op de voormalige vliegbasis Soesterberg ten overstaan van nabestaanden en genodigden.

Het monument is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met oud-militairen die in deze periode hebben gediend. Met dit monument eert de Koninklijke Luchtmacht de gesneuvelde militairen van het Wapen der Militaire Luchtvaart op een bijzondere manier. Het Wapen der Militaire Luchtvaart als geheel heeft voor haar verdiensten in de Tweede Wereldoorlog de Ridder Militaire Willemsorde ontvangen.

Na de onthulling vindt een kranslegging plaats, waarna een minuut stilte volgt. Aansluitend verzorgen vier F-16 jachtvliegtuigen een zogenoemde missing man formatie. De drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht ondersteunt de ceremonie op muzikale wijze.

Noot voor redacties (