Gemeente Elburg


B en W - advies

Registratienr. Portefeuillehouder A.C. Sneevliet
Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Ingekomen d.d. Advies van A.3. Sinke
Datum advies 23 September 2009 Paraaf afd. hfd--^ Bestandsnaam
Advies O.R. Nee
In overleg met afdeling(en) F.P.
Actief informeren raad Nee Par . adj. dir Actief informeren Nee
wijkcontactambtenaar
Advies: Openbaar
Aangehouden d.d. nr. B //J Beslissing d.d. 29 septeniber 2009 nr. 5 W i Conform voorstel
w l// W ^ w S 1 Besluit: Openbaar s I Perscontact:
Onderwerp: Offerte opstellen Nota Grondbeleid 2010 - 2014. Voorstel:

· Purple Blue opdracht geven om een nieuwe nota Grondbeleid op te stellen.
· De kosten ten laste brengen van het grondbedrijf algemeen. Toelichting:
Conform artikel 14 van de 'Financiele verordening gemeente Elburg 2007' biedt het college ten minste eens in de vier jaar een (bijgestelde) nota grondbeleid aan ter behandeling en vaststelling door de raad. In deze nota wordt aandacht besteed aan:
a. de relatie met de programma's van de begroting; b. de strategische visie van het toekomstig grondbeleid van de gemeente; c. te ontwikkelen en in ontwikkeling genomen projecten; d. de voorraadverwerving en uitgifte van gronden;
e. de uitgifte van gronden in erfpacht en de bijstelling van erfpachtvergoedingen. De nota Grondbeleid "Vaste grond onder de voeten" is in 2005 vastgesteld en moet in 2009 worden herzien. Voor het maken van de herziening is offerte gevraagd bij Purple Blue. Zij hebben ons ook bijgestaan bij an- dere zaken aangaande uitwerking van grondbeleid en regelgeving (grexwet, diverse vormen van overeen- komsten enz.).
Zij bieden aan deze werkzaamheden uit te voeren voor 4.485 excl BTW en reiskosten. Wei is het zo dat de definitieve rekening opgemaakt wordt aan de hand van de werkelijk bestede tijd.




Bij het opstellen van de nota moet, naast de aandachtspunten vanuit de financiele verordening, rekening gehouden worden met:

· De nieuwe Wro en Grexwet

· Uitkomsten benchmark Grondbedrijven
· Conclusies en aanbevelingen uit het rapport van de rekenkamercommissie
· De geactualiseerde Nota weerstandsvermogen Gezien de hoeveelheid werk en het tijdstip van opdrachtverlening wordt het geplande tijdpad (raad van 14 december 2009) waarschijnlijk niet gehaald.
Communicatieparagraaf:
Financiele paragraaf:
De kosten voor het inhuren van Purple Blue voor de herziening van de nota grondbeleid worden achteraf op basis van werkelijk bestede tijd in rekening gebracht. Voorgesteld wordt deze kosten ten laste te brengen van grondbedrijf algemeen. Alle algemene kosten voor het grondbedrijf worden bij het opstellen van de jaar- rekening toegerekend aan de complexen.