ROC Friese Poort Officiële opening en open huis bij ROC Friese Poort in Emmeloord Op vrijdag 9 oktober vindt om 15.30 uur de officiële opening plaats van de uitbreiding van de vestiging Emmeloord van ROC Friese Poort. De openingshandeling zal verricht worden door
drs. Andries Greiner, gedeputeerde van de Provincie Flevoland.

Het schoolgebouw is uitgebreid met 3500 m2. De afdelingen Uiterlijke verzorging, Welzijn en Uniformberoepen hebben een eigen verdieping in het nieuwe deel. In het bestaande deel is de afdeling Techniek uitgebreid, en hebben de opleidingen Gezondheidszorg, Handel, ICT en Zakelijke dienstverlening door interne verbouwingen meer ruimte gekregen. In het hele schoolgebouw geven gekleurde wanden de opleidingen een eigen gezicht.

Open huis: Ontdek het beroepsonderwijs!
Op zaterdag 10 oktober houdt ROC Friese Poort van 13.00 tot 16.00 uur Open Huis aan de Espelerlaan 74 in Emmeloord. Bij de opleiding Uiterlijke verzorging zijn er praktijklessen en verzorgen leerlingen demonstraties. Bezoekers kunnen in de nieuwe salon hun haar laten knippen. De opbrengst gaat naar een goed doel: de Stichting Leergeld Noordoostpolder. Bij de opleiding Uniformberoepen is het nieuwe praktijkleercentrum in actie te zien. Daarnaast zijn er demonstraties kaartlezen en is er voorlichting over de nieuwe opleiding Medewerker Veiligheid & Vakmanschap die volgend jaar van start gaat in Emmeloord. Ook bij opleiding Welzijn zijn de nieuwe ruimtes te bezichtigen. De afdeling Educatie verzorgt een landenpresentatie en een fotospeurtocht met mooie prijzen. Door het hele gebouw heen zijn er voorlichtingen en demonstraties. Voor volwassenen is er voorlichting over deeltijdopleidingen Welzijn en Gezondheidszorg. Kortom, genoeg te zien en te beleven tijdens het open huis op 10 oktober.