Nederland Fonds voor Podiumkunsten

Twaalfde editie Nederlandse Dansdagen

08-10-2009 De Nederlandse Dansdagen, tot stand gekomen met bijdragen van o.a. het NFPK+, vinden komend weekend voor de twaalfde keer plaats. Op 9, 10 en 11 oktober worden belangrijke dansmomenten en actuele ontwikkelingen in de dans getoond in verschillende theaters in Maastricht. Het festival laat zien hoe rijk en divers de danskunst in Nederland is: van klassiek ballet tot urban dance.

Het hart van het festival klopt in Theater aan het Vrijthof waar het festivalcafé de hele dag geopend is en waar de bezoeker bij de Uitbalie terecht kan voor toegangskaarten en informatie. In het theater vindt het openingsprogramma plaats, worden de prestigieuze dansprijzen de Zwanen uitgereikt tijdens Het Gala van de Nederlandse Dans en zal op zondag de Nederlandse Dansdagenmatinee het festival in Theater aan het Vrijthof afsluiten.

Ondertussen vinden in andere theaters in Maastricht nog meer voorstellingen, debatten, workshops, bijzondere projecten en masterclasses plaats. Voor iedereen, van jong tot oud en van dansprofessional tot personen die graag kennis willen maken met dans, is er van alles te zien en te doen.

NPS Televisie zal wederom uitgebreid verslag doen van het festival, zodat ook dit jaar weer iedereen van de Nederlandse Dansdagen kan (na)genieten. Ook op de digitale televisiezender Cultura is te zien wat er tijdens de Dansdagen gebeurt.