Gemeente Langedijk


* Werkbezoek Commissaris van de Koningin op 9 oktober

Werkbezoek Commissaris van de Koningin op 9 oktober

09 okt 2009 00:00 -
Vrijdagmiddag 9 oktober komt de Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Holland, de heer Borghouts, op werkbezoek bij de gemeente Langedijk.
Op het programma staat een bezoek aan de nieuwbouw van de Stichting Veldzorg, waar gesproken wordt met het bestuur van de stichting en met het bestuur van het museum Broekerveiling. Voorafgaand aan dit bezoek, heeft de commissaris een gesprek met het college van burgemeester en wethouders over het thema veiligheid.

Het vervolg op de rondleiding door Langedijk voert langs het bedrijf RGS Development B.V. op bedrijventerrein Zuiderdel. Dit bedrijf vervaardigt onderdelen voor de productie van zonnecellen.

Om 15.30 uur is er een speciale raadsbijeenkomst in het gemeentehuis over de samenwerking met andere gemeenten en het thema verstedelijking.

Aan het eind van de middag staat een ontmoeting met verschillende vertegenwoordigers van dorpsplatforms en dorpsraden uit de gemeente Langedijk op de agenda. Onderwerp van gesprek is het functioneren van de dorpsplatforms en dorpsraden, in relatie tot de rol en de taak van de volksvertegenwoordigers in de raad.