Gemeente Elburg

de binnenstad: Binnenstadsraad

091009 Nieuw overlegorgaan voor de binnenstad: Binnenstadsraad

Persbericht

Elburg, 9 oktober 2009

Nieuw overlegorgaan voor de binnenstad: Binnenstadsraad

Er is behoefte aan meer en gestructureerd overleg over zaken die de binnenstad van Elburg aangaan. Althans, dat is de mening van burgemeester en wethouders. In de vergadering van 29 september jl. heeft het college daarom besloten een Binnenstadsraad in te stellen.

Aanleiding

Vlak voor de zomervakantie heeft er binnen het college een portefeuillewijziging plaatsgevonden. Daarbij is ook de werkwijze ten aanzien van de binnenstad gewijzigd. Iedere wethouder heeft binnen zijn/haar eigen verantwoordelijkheden te maken met de binnenstad. De burgemeester is bestuurlijk coördinator voor de binnenstad geworden en daarnaast is ook een ambtelijk coördinator aangesteld.

Het college is van mening dat een goede communicatie met in- en externe partijen en vorming van een breed draagvlak essentieel is om een kwaliteitsverbetering voor de binnenstad van Elburg te kunnen realiseren. Daarom is de idee ontstaan om plannen die de binnenstad betreffen, te ontwikkelen in nauw overleg met een overleggroep waarin binnenstadsbewoners, ondernemers en organisaties zijn vertegenwoordigt: de Binnenstadsraad.

Werkwijze van een Binnenstadsraad

De Binnenstadsraad moet in eerste instantie gaan functioneren als een adviesorgaan voor het college.

Aan de andere kant kan de raad ook een klankbordfunctie vervullen voor plannen die de gemeente ten aanzien van de binnenstad ontwikkelt. Zo kan een wisselwerking ontstaan, die een zekere rust in de stad kan brengen en andere kant ook informatie kan opleveren over zaken die in de binnenstad spelen.

Het college gaat op korte termijn personen en/of organisaties benaderen met de vraag of ze lid willen worden van de Binnenstadsraad. Als de samenstelling van de raad bekend is, zal dat samen met de werkwijze worden bekend gemaakt.

laatst gewijzigd: 09-10-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: 091009 Nieuw overlegorgaan voor de binnenstad: Binnenstadsraad |