Gemeente Rotterdam

De komende tien weken organiseert Rotterdam - in samenwerking met diverse instanties - de Rotterdamse debatten. Doel van de debatten is dat Rotterdammers elkaar beter leren kennen.

Dat is immers datgene wat ons allemaal bindt, ongeacht nationaliteit of afkomst: we zijn allemaal Rotterdammers die bouwen aan een toekomst. De debatten worden gesteund door het college. Ook minister Van der Laan werkt mee aan een debat. Iedere Rotterdammer is welkom om mee te doen en mee te praten.

In Rotterdam wonen zon 600.000 Rotterdammers uit meer dan 170 landen. We verschillen allemaal van elkaar, maar één ding bindt ons: het feit dat we Rotterdammers zijn, die samen aan een toekomst bouwen.

Het is daarom belangrijk dat Rotterdammers elkaar leren kennen. Waar kom je vandaan en waar wil je heen? Vragen die je kunt stellen om meer begrip voor elkaar te krijgen. De Rotterdamse Dialogen 2009 zijn voor ALLE Rotterdammers; uit noord of van zuid, jong, oud, rijk, arm, nieuwe Rotterdammers en geboren en getogen Rotterdammmers.

Doe ook mee, kom gewoon eens luisteren of praat zelf mee over Rotterdam! Kijk in de Dialogenagenda 2009 waar, wanneer en met wie.

Bron: Bestuursdienst, 09-10-2009