Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 7 oktober 2009

Opbelbus viert 25-jarig bestaan

Vrijdag 9 oktober rijdt wethouder zorg Wim van Veen mee met de vrijwilligers van Stichting De Opbelbus Alkmaar. De stichting verzorgt al vijfentwintig jaar taxidiensten voor Alkmaarders die niet of heel lastig kunnen reizen met het openbaar vervoer.

Stichting De Opbelbus is begonnen in 1984 en viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Wethouder Wim van Veen: "De gemeente Alkmaar wil graag dat iedereen mee kan blijven doen en daar kan komen waar hij wil, ook wanneer je te maken krijgt met een beperking. De Opbelbus Alkmaar is daarbij onmisbaar. Ik wil dan ook alle vrijwilligers van harte feliciteren met hun 25-jarig bestaan. Dankzij hun inzet zijn veel Alkmaarders een stuk mobieler."

Chauffeurs gevraagd

Eén zorg is er wel ondanks het feestelijke jubileum; De Opbelbus kan namelijk wel een paar extra vrijwilligers gebruiken. Voorzitter van de stichting Wim van Steenbergen: "Als chauffeur bij De Opbelbus moet je goed kunnen autorijden. Het is belangrijk dat je je rijstijl kan aanpassen aan de passagiers. Een beetje ondersteuning geven, vriendelijk zijn, bagage dragen, de deur open houden. Kortom: echt in dienst staan van de kwetsbare groep mensen die van de Opbelbus gebruik maken."

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger te rijden voor Stichting De Opbelbus en herkent u zich in bovenstaande beschrijving? Stuurt u dan een e-mail aan de voorzitter via wdavsteenbergen@prettel.nl. U kunt ook bellen met het kantoor van De Opbelbus, maandag t/m vrijdag van 09.00 - 12.00 uur op telefoonnummer 072-561 63 67. Meer informatie over de opbelbus is te vinden op www.opbelbus.nl.

Noot voor de redactie,