Ingezonden persbericht


PERSBERICHT (aankondiging)

Groningen, 9 oktober 2009

D66 Groningen steunt sport in woord en daad

D66 heeft (top)sport in Groningen hoog in het vaandel. Op de 4 mijl van Groningen op 11 oktober aanstaande, sportevenement van groot formaat, kan een enthousiast team van D66 dan ook zeker niet ontbreken. D66 voegt de daad bij het woord en neemt dit jaar deel aan de 4 mijl met o.a. raadslid Jetze Luhoff en voormalig fractievoorzitster in de provinciale staten, Fleur Gräper - van Koolwijk.

D66 ziet het belang van de 4 mijl voor Groningen en loopt daarom mee als een team bij de bedrijvenloop. Dit jaar zullen volgens de organisatie 17.500 lopers deelnemen aan dit evenement en nog vele anderen werken achter de schermen of steunen de lopers vanaf de kant. Een sportevenement van dit formaat heeft volgens diverse economen een positief effect op de lokale economie en alleen daarom al is de 4 mijl dit jaar extra van belang.

D66 gaat daarnaast uit van het inspirerende effect van sportevenementen zoals de 4 mijl op de stad. Elke keer als een sportevenement van deze grootte wordt georganiseerd, stimuleert dat mensen om te gaan sporten. Daarom steunt D66 met woord en daad de 4 mijl van Groningen.

Noot voor redactie (

Ingezonden persbericht