Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 oktober 2009

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Man aangehouden voor drugsbezit

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd donderdagmiddag 8 oktober aangehouden, omdat hij in het bezit was van drugs. Oplettende agenten zagen de man zich verdacht ophouden op een parkeerplaats aan de Koningstraat in Enschede. Toen de agenten de man aansprak bleek hij in het bezit te zijn van heroïne, cocaïne en een groot geldbedrag. De man kon zich niet legitimeren. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009040499)

Met ruim 2,02 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 46-jarige in Italië wonende Nederlander raakte vrijdagmorgen 9 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 9 oktober omstreeks 02.15 uur zag een taxichauffeur een zwaar onder invloed verkerende man achter het stuur stappen van een personenauto. De taxichauffeur schakelde direct de politie in. De politie trof de man op de Deurningerstraat aan. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,02 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2009040754)

Huisverbod uitgereikt

Den Ham

Een 20-jarige man uit Den Ham heeft donderdag 8 oktober een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van het gezin. (2009040531)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man krijgt rode kaart, mag één jaar lang geen bezoek brengen in 400 winkels in Enschede Enschede
Een 35-jarige man uit Enschede heeft een rode kaart ontvangen en mag één jaar lang niet in alle 400 aangesloten winkeliers in Enschede komen.

Donderdag 8 oktober zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Klanderij in Enschede een man goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden door het winkelpersoneel. Tijdens de aanhouding gedroeg de man zich erg agressief naar het personeel toe en beet een medewerker in de vinger. De man werd direct overgedragen aan de politie.

De 35-jarige man heeft in het kader van het collectief winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De man mag bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van één jaar geen bezoek brengen. (2009040560)

Twee koperdieven aangehouden
Almelo
Een 15-jarige jongen uit Almelo en een 25-jarige man uit Almelo werden donderdag 8 oktober op heterdaad betrapt tijdens diefstal van koper. Een getuige zag het tweetal omstreeks 17.30 uur een leegstaande flat aan de Rombout Verhulstlaan binnen treden. Hij vertrouwde het niet helemaal en schakelde de politie in. De politie trof het tweetal aan die druk bezig waren het koper te verzamelen. De 15-jarige werd na verhoor overgedragen aan zijn ouders, de 25-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009040670)

Beginnend alcomobilist rijdt zich vast, rijbewijs ingevorderd

Borne

Een 20-jarige automobilist uit Borne raakte vrijdagmorgen 9 oktober zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een bedrijfsbus bestuurde en zich daarmee had klemgereden.

Vrijdagmorgen 9 oktober omstreeks 00.40 uur zag de politie dat een bestuurder van een bestelbus zich had klem gereden op de Bellefleur in Borne. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 20-jarige man uit Borne, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,44 promille uit. De man is een beginnende bestuurder, het rijbewijs werd ingevorderd. (2009040748)

Zonder geldig rijbewijs onder invloed van alcohol op de scooter

Almelo

Een 25-jarige bromfietser uit Almelo werd vrijdagmorgen 9 oktober aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs een scooter bestuurde.

Vrijdagmorgen 9 oktober omstreeks 02.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Grotestraat in Almelo, een scooterbestuurder. De man wilde niet meewerken aan een controle en ging er snel te voet vandoor. Helaas voor de man waren de agenten sneller en nabij het Wethouder van Dronkelaarsplein kon de man aangehouden worden. Omdat het vermoeden bestond dat de scooterbestuurder, een 25-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,62 promille uit. Het rijbewijs van de man was in 2007 al ongeldig verklaard. (2009040760)

Politie houdt grote verkeerscontrole in Enschede

Enschede

De politie heeft samen met de Koninklijke Marechaussee, Milieupolitie, het grensoverschrijdende politieteam en KLPD op donderdag 8 oktober tussen 15.00 en 21.30 uur een grote verkeerscontrole gehouden op diverse locaties in Enschede. Het doel van deze controle is het verhogen van de algemene veiligheid, de openbare orde handhaven, het terug dringen van alcohol en drugsgebruik in het verkeer, alsook de overige overtredingen in het kader van de verkeerswetgeving. De controles werden gehouden op de N35, Gronausestraat, Redemtoristenpark, station Esmarke en de grensovergang Knalhutte.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het onverzekerd rijden (2), valse kentekenplaten (3), het niet dragen van een autogordel (11), het niet kunnen tonen op 1ste vordering van een rijbewijs (9), rijden tijdens een rijontzegging (1) en diverse andere overtredingen. Drie personenvoertuigen werden buiten gebruikgesteld. Tijdens de controle trof de politie twee personen aan die gezocht werden en twee illegale vreemdelingen. (2009040694)

Grote fietscontrole in Twenterand

Twenterand

De politie heeft tijdens een grote fietscontrole in de gemeente Twenterand 36 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting. Het doel van de controle is het verhogen van de algemene verkeersveiligheid en het achterhalen van gestolen gesignaleerde fietsen op te sporen. De controles werden gehouden op de Hoofdweg in Westerhaar, De Koele in Vroomshoop en diverse locatie in Vriezenveen.

36 processen-verbaal werden uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting. Op de Koele in Vroomshoop werd een gestolen fiets aangetroffen. Tegen een 32-jarige man uit Vroomshoop wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in het bezit hebben van een gestolen fiets. De politie zal proberen de eigenaar van de fiets te achterhalen.

De controles zullen de komende tijd worden herhaald. (2009040723)


---- --