Ingezonden persbericht 9-10-2009

Military Boekelo Enschede

Duitse team aan de leiding, Nederland derde.

Boekelo- Na twee dagen dressuur is het duidelijk dat de Duitse ruiters erg sterk in deze tak van paardensport zijn. De Duitse amazone Simone Dietermann bezet de plaatsen 1 en 3 met een score van 32,80 en 37,60. Echte topscores, die haar een stevige positie geven voor de cross van morgen. De Engelse Ruth Edge nestelde zich op de tweede plaats met 35,20 minpunten. Ook de vijfde en zesde plaats wordt door Duitse ruiters in beslag genomen.
De beste Nederlandse combinatie is Madeleine Brugman uit Ambt Delden, die met Sundancer op de zevende plaats staat. Ook zij heeft met 41,20 een goede score, want de strafpunten in de cross kunnen snel oplopen en dan is 10 punten verschil niet veel. Ellen Kloos reed een hele fijne proef en staat nu op de tiende plek. De pas 21-jarige amazone heeft al veel ervaring met 4 EK's bij de junioren en Young Riders, maar in Boekelo is ze een nieuw gezicht. Ze was erg blij met haar proef: "Het ging super en ik heb fijn gereden. Rovano Rex kan eigenlijk alles. In de cross is hij ook geweldig. Ik heb hem nu 5 jaar en we zijn goed op elkaar ingespeeld. Ik heb de cross een paar maal gelopen en het is een faire cross. Er zijn wel wat technische sprongen waar je het hoofd goed bij moet houden, maar het is te doen."
De overige Nederlanders plaatsten zich in de middenmoot. Het zegt nog lang niet alles, want de cross en het springparcours kunnen nog de nodige wijzigingen opleveren. De military bestaat immers uit drie onderdelen.
In het landenklassement neemt Duitsland ook de eerste plaats in, met 125,20 punten. Engeland is op dit moment tweede met 136 punten, op de hielen gevolgd door Nederland met 139 punten.
Morgen komen er 96 ruiters aan de start. De eerste gaat om 9.30 uur van start. Voor startlijsten en uitslagen verwijzen wij u naar onze website: www.military-boekelo.nl