Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

10e Week van de Toegankelijkheid in teken van Kunst en Cultuur

De Week van de Toegankelijkheid 2009 vindt plaats van 10 tot en met 16 oktober 2009. Dit jaar is het thema 'Kunst en Cultuur'. Programma Versterking CliëntenPositie (VCP) organiseert de Week, die voor de 10e keer plaats vindt. Reden om feestelijk uit te pakken.

Tijdens de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een handicap of chronische ziekte lokaal en landelijk aandacht voor (on)mogelijkheden om vanzelfsprekend deel te kunnen uitmaken van de samenleving.

Organisatie

Kunst en Cultuur is een thema dat zich goed leent voor activiteiten en evenementen tijdens de Week voor mensen met en zonder beperking samen, in stad, buurt of dorp. Het programma richt zich met name op lokale activiteiten. Programma VCP betrekt en ondersteunt lokale groepen bij het organiseren van eigen activiteiten.

Ook is er tijdens de Week landelijk aandacht voor toegankelijkheid van Kunst en Cultuur. De CG-Raad, Platform VG, Viziris en Stichting ZET zijn betrokken bij verschillende activiteiten zoals de landelijke slotdag. Viziris organiseert de Internationale dag van de Witte Stok op 15 oktober.

Op de hoogte blijven?

Meer informatie over het programma volgt. Geef uw naam door en wij houden u op de hoogte.


* Programma VCP

* Mercatorlaan 1200, 3528 BL Utrecht

* Postbus 1038, 3500 BA Utrecht

* Telefoon: 030 - 282 31 40

* info@weekvandetoegankelijkheid.nl

* www.weekvandetoegankelijkheid.nl

(Geplaatst: 16 februari 2008)

---