Apenheul


Nieuwe Apenheul-gidsencursus van start!

Nieuwe vrijwilligers gezocht!

Komend najaar gaat in Apenheul een nieuwe gidsencursus van start. Er zijn nog een paar plekken vrij in deze cursus. Heb je interesse in dieren en natuur, werk je graag met mensen en heb je ook nog een redelijke hoeveelheid tijd ter beschikking? Dan ben je van harte welkom op een speciale kennismakingsdag op zaterdag 10 of zondag 11 oktober!

Rondleiden of knutselen?
Apenheul noemt zijn apen de 'ambassadeurs van het regenwoud'. Ambassadeurs uit verre landen hebben soms tolken nodig om pas echt goed begrepen te worden. Deze rol wordt in Apenheul veelal door de educatieve vrijwilligers vervuld. Om bezoekers meer te weten te laten komen over de dieren en hun gedrag, steunt Apenheul momenteel op bijna 70 educatieve vrijwilligers - de Apenheulgidsen. Voor deze ploeg zoekt Apenheul versterking. Tijdens de cursus, gegeven door een apendeskundige van Apenheul, wordt de basiskennis van apen en de bijzondere wereld van 'de dierentuin' eigen gemaakt. Wie het niet zo ziet zitten om zelf een echte apendeskundige te worden, maar het wel leuk vindt om met kinderen te knutselen of te schminken, is ook van harte welkom. Op diverse dagen kunnen namelijk jonge bezoekers hun handen op creatieve manier uit de mouwen steken tijdens speciale, begeleide kinderactiviteiten. Ook voor deze "knutsel-ploeg" zoekt Apenheul nog vrijwilligers.

Meld je aan!
De speciale kennismakingsdagen in het weekend van 10 en 11 oktober is bedoeld voor hen die geĂŻnteresseerd zijn om een Apenheulgids te worden. In de winter vinden er acht (kostenloze) opleidingsavonden plaats. Wie meer wil weten over de Apenheulgidsen, of zich meteen wil aanmelden voor een kennismakingsmiddag, kan contact opnemen met de educatief medewerkster van Apenheul, Constanze Melicharek. Dit kan per mail: gidsen@apenheul.nl, of bel naar: 055 357 57 00.