Gemeente Nieuwegein


* dag voor de lokale democratie

Dag voor de lokale democratie

donderdag, 10 september 2009

De gemeente Nieuwegein houdt op zaterdag 10 oktober op initiatief van de gemeenteraad de ´Dag voor de Lokale Democratie Nieuwegein 2009'. Een dag waarop de lokale democratie van Nieuwegein in al haar vormen in de schijnwerpers wordt gezet. Een dag waarvoor wij alle inwoners, jong en oud, van Nieuwegein uitnodigen te komen naar het stadhuis aan de Martinbaan 2.

Demonstraties en presentaties

Gedurende de gehele dag zijn er verschillende demonstraties door een scala aan organisaties, onder meer de politie, brandweer en andere hulpdiensten. Verder zullen sport- en culturele verenigingen zich aan het publiek presenteren.

Nieuwegein quiz

Leerlingen van de hoogste klassen van basisscholen in Nieuwegein doen mee aan de Nieuwegein Quiz. Wie kent zijn woonplaats en onze democratie het beste ?

Debat met jongeren

Tijdens deze dag treden Nieuwegeinse jongeren in debat met verschillende raadsleden en Kamerleden. Dit onder leiding van de Voorzitter van Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet.

Voor jong en oud

Voor iedereen is er voldoende te zien en te beleven. Voor de allerkleinsten is er een mini-kermis met springkussen. Elke bezoeker krijgt een gratis ijsje en maakt kans op een i-pod.

Laat u informeren!

Met de verkiezingen in het zicht, is dit de mogelijkheid om u te oriënteren en goed te laten voorlichten. Vanaf 10 uur staat de koffie en de limonade klaar en bent u van harte welkom! Tussen het busstation bij City Plaza en het gemeentehuis kunt u gratis van de pendelbus gebruikmaken.