Gemeente Dirksland


Uitnodiging: Nationaal PlattelandsParlement 2009

Op zaterdag 10 oktober wordt in Congrescentrum De Werelt in Lunteren het derde Nationale PlattelandsParlement gehouden, een kennis-netwerk-bijeenkomst met burgers, bestuurders en belangstellenden. Het Parlement is een goede gelegenheid om het landelijk gebied van Nederland op de kaart te zetten en de eigen ervaringen te spiegelen aan die van andere âplattelanders.â

De Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) Voorne-Putten, Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee vormen samen het werkgebied van de Leadergroep ZHE. De Leadergroep is ingesteld door de Provincie Zuid-Holland en zet zich in voor plattelandsontwikkeling door middel van kennisuitwisseling en mogelijke cofinanciering met Europese bijdragen. Voorzitter is Burgemeester Peter de Jong van Westvoorne en de groep bestaat uit vertegenwoordigers vanuit het bestuurlijke en maatschappelijke veld.

Â

De Leadergroep ZHE organiseert 10 oktober een regionale busconferentie op weg naar het Parlement en nodigt u uit om mee te reizen. In de bus vindt een interactieve introductie met mensen en projecten van de Zuid-Hollandse Eilanden plaats. Dé gelegenheid om kennis te maken met de buur-eilanden en te leren van elkaars ervaringen met gebiedsontwikkeling.

Â

Duurzame Dorpen en Gebiedsontwikkeling
De themaâs van het parlement zijn: Decentralisatie en Burgerparticipatie, Duurzame Dorpen, Veranderende Bevolkingssamenstelling en Gebieds- en Plattelandsontwikkeling. Er zullen mogelijkheden zijn om te spreken met Tweede Kamerleden en Europarlementariërs.

Belangstellenden kunnen rekenen op een lange maar informatieve en boeiende dag. De opstapplaatsen voor de conferentiebus liggen op de route Rockanje, Stellendam, Middelharnis, Den Bommel en Heinenoord. De catering zal worden verzorgd. Reken op een eigen bijdrage van ⬠20,00 pp.

Opstapplaatsen Bus
Voorne-Putten: Carpoolplaats afslag Rockanje (7.00 uur); Goeree-Overflakkee: Bushalte Stellendam (7.15 uur) , Gemeentehuis Middelharnis (7.30 uur), Carpoolplaats Schaapsweg Den Bommel (7.45 uur); Hoeksche Waard: Carpoolplaats Heinenoord (8.00 uur).

Het Nationaal PlattelandsParlement is een netwerkbijeenkomst gericht op kennisuitwisseling over vitaal platteland: landschappelijk, ruimtelijk, economisch, sociaal en cultureel. Een uitstekende gelegenheid om inspiratie en kennis op te doen en te leren van plattelandservaringen elders. Kijk voor meer informatie op www.netwerkplatteland.nl.

Â
De aanmelding voor het Parlement en de workshops dient u zelf te verzorgen via de website van het Netwerkplatteland. Voor informatie en aanmelden voor de bus kunt u zich wenden tot de secretaris van de Leadergroep ZHE, Piroska de Mos in het Diekhuus Middelharnis (0187)482400 of p.demos@hetdiekhuus.nl. Â


* Uitnodiging plattelandsparlement.pdf (2,54 MB)Lees voor