Informatieve dag voor ouders van meerlingen

18/09/2009 11:59

Dobbelsteen Communicatie

Op zaterdag 10 oktober organiseert de Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) een informatieve Meerlingendag. De bijeenkomst vindt plaats o.a. in samenwerking met het VU Medisch Centrum in Amsterdam, tevens de locatie voor de samenkomst. De NVOM is een vereniging die de belangen van ouders met meerlingen behartigt. Op deze dag geven deskundigen op diverse gebieden lezingen die te maken hebben met het opvoeden, sociale en medische aspecten. Er is tevens een informatiemarkt.

NVOM

Sep Visser, voorzitter van de NVOM, tevens ouder van een drieling: ''Een meerling krijgen is een blije gebeurtenis, maar bij het grootbrengen van de kinderen, blijkt er toch een bijzondere taak voor de ouders weggelegd. Het is ingewikkelder dan je kunt vermoeden daarom is het goed dat er een organisatie is waar je informatie kunt vinden. De NVOM neemt een informerende taak op zich en wil daarbij ook een verbindende rol spelen. Met informatie van deskundigen, maar ook van meerlingouders, kunnen we voor meerlingouders een steun in de rug zijn. Er worden in Nederland per jaar ruim 3000 meerlingen geboren, dat is ongeveer één meerling op de zestig kinderen en dit aantal neemt geleidelijk toe. De NVOM bestaat reeds 18 jaar.''

Informatieve dag

De Informatieve Meerlingendag op 10 oktober start om 12.30 uur. Geïnteresseerden kunnen hierover informatie vinden op de site van de NVOM. De dag is bedoeld voor volwassenen. In meerdere zalen van VUmc in Amsterdam vinden lezingen plaats. Onderwerpen zijn onder meer borstvoeding, meerling en school, pubermeerling en alleenstaand ouderschap. Sprekers zijn onder meer orthopedagoog Suzanne Lagerweij over taalontwikkeling, klinisch geneticus en kinderarts Petra Zwijnenburg over meerlingproblematiek in de gezondheidszorg, en Dorret Boomsma, hoogleraar biologische psychologie aan de VU Amsterdam; kort geleden ontving zij de Dr. Hendrik Muller Prijs voor de Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Er spreken ook ervaringsdeskundigen. Op de informatiemarkt staat een stand van de NVOM en andere organisaties en bedrijven in relatie tot meerlingen.

Lezingen en workshops in het najaar

"Dit jaar hebben we de welbekende Meerlingendag opgedeeld in twee stukken. In het voorjaar hebben we in Hellendoorn een recreatieve dag georganiseerd. We hebben er 4.500 bezoekers ontvangen. In oktober staat de informatieve dag, zonder de kinderen, op de rol. Er zijn niet alleen lezingen. We hebben ook enkele workshops op het programma staan", vertelt voorzitter Sep Visser.

VU Medisch Centrum

De informatieve dag in VUmc in Amsterdam is kosteloos als men zich van tevoren inschrijft via de site van de NVOM: www.nvom.nl. "Wij vinden in de VU, als onderzoeksuniversiteit met een maatschappelijk betrokken karakter, een goede partner voor deze activiteit", aldus voorzitter Sep Visser

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl