Gemeente Eersel


Eersel opent 10 oktober het vernieuwde centrum

Op zaterdag 10 oktober aanstaande zal de omgeving van de Markt, Nieuwstraat en Dijk bol staan van gezelligheid. Op die dag opent burgemeester Anja Thijs namelijk het vernieuwde centrum.

De afgelopen jaren is er veel werk verzet om de dorpskern nog aantrekkelijker te maken. Zo is de Nieuwstraat opnieuw ingericht, het gemeentehuisplein en Dijk zijn vernieuwd en de Markt en Hint hebben een opknapbeurt gekregen. Ook is het Poeliejoepark aangepakt, is de Blauwe Zone ingevoerd en is er een alternatieve parkeerplaats aangelegd. De Parels van Eersel, een bijzonder cultuurproject, is een unieke manier om door -en langs- de geschiedenis van Eersel te kunnen dwalen.

Â

Om 13.30 uur zal de burgemeester op de Markt de openingshandeling verrichten. Daarnaast is er in de middag live muziek en doen veel ondernemers mee aan 'Kunst in de Etalage' waarbij lokale kunstenaars exposeren in de etalages van Eerselse winkels en horecagelegenheden. 's Avonds is er live muziek waarbij de Duchess of Swing en JW Roy zorgen voor een bruisende sfeer.

Ook op vrijdag krijgen de centrumprojecten al de nodige aandacht: samen met ruim 400 leerlingen van de Eerselse basisscholen zullen de Parels door burgemeester Thijs onder de jeugd geïntroduceerd worden. Na een drumsessie onder leiding van een heuse tamboer zullen zij bij de Parels de nodige uitleg krijgen over de geschiedenis van Eersel.

Â

Op de website en in de komende Hint en Kempenaer zal het volledige programma beschreven worden. De festiviteiten zijn uiteraard gratis toegankelijk.