Maatschappelijke initiatieven op Idealendag 2009

01/10/2009 10:45

ICCO

Honderdduizenden Nederlanders zetten zich in voor duurzame initiatieven in binnen- en buitenland. Zelfs in tijden van financiële crisis en aangekondigde bezuinigingen zijn burgerinitiatieven een onstuitbare beweging. Voor deze idealisten organiseren GreenWish, Impulsis en dagblad Trouw op 10 oktober in Amsterdam een groot, landelijk netwerkevenement: de Idealendag. Pieter Winsemius treedt op als hoofdspreker.

Het grote aantal initiatieven laat zien dat particulier maatschappelijk initiatief geen onderstroom meer is, maar een beweging met potentie. Door particuliere initiatieven - nationaal en internationaal - te stimuleren en ondersteunen, krijgt duurzame ontwikkeling er een krachtige motor bij. In een rondetafelgesprek onder leiding van Willem Breedveld met onder andere Gerda Verburg en Femke Halsema wordt verkend wat er nog meer nodig is om deze initiatieven tot bloei te laten komen.

Verder staat de dag in het teken van netwerken en uitwisseling van kennis en expertise. Initiatiefnemers, overheden, bedrijven en ondersteuningsorganisaties worden op diverse manieren met elkaar in contact gebracht. Dagvoorzitter Angela Groothuizen: "Niet het wiel opnieuw laten uitvinden, maar de enorme hoeveelheid kennis en ervaring koppelen aan bijzondere idealen, dat werkt. Idealen realiseer je sàmen!" Ook is er aandacht voor de Millenniumakkoorden, Duurzame Dates en kan advies worden gevraagd in de Eerste Hulp Bij Idealen- lounge. De Idealendag wordt afgesloten met de prijsuitreikingen van de Idealenwedstrijd 2009.

Praktische informatie:

Datum: 10 oktober 2009

Tijd: 10.30 - 15.30 uur

Deelname: gratis

Locatie: Passenger Terminal Amsterdam

Inschrijven via www.idealendag.nl

Achtergrondinformatie partners:

Impulsis: Het loket voor particuliere initiatieven van Edukans, ICCO en Kerk in Actie steunt (kleinschalige) projecten van burgers op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. www.impulsis

GreenWish: GreenWish stimuleert en ondersteunt het waarmaken van duurzame burgerinitiatieven in Nederland. www.greenwish.nl

Trouw: Trouw is een dagblad met idealen voor mensen met idealen. Betrokken bij de samenleving. www.trouw.nl





http://www.idealendag.nl