Gemeente Achtkarspelen


Rondje Kunst Achtkarspelen: 10 & 11 oktober 2009

logo

Op zaterdag 10 oktober van 10.00 - 17.00 uur en op zondag 11 oktober van 12.00 - 17.00 uur zijn diverse kunstexposities te bezichtigen in de gemeente Achtkarspelen. Op elf verschillende adressen exposeren uiteenlopende kunstenaars hun werk.

Het Rondje Kunst Achtkarspelen is een initiatief van de gemeente Achtkarspelen om inwoners kennis te laten maken met kunst. De deelnemers zijn verspreid over de gehele gemeente en kunnen in een soort van ârondjeâ worden bezocht. Het schitterende coulissenlandschap leent zich uitstekend om de kunstroute per fiets (of per auto) af te leggen.

Overzichtstentoonstelling

Tot en met 10 oktober is er een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers aan het Rondje Kunst Achtkarspelen bij Pilat&Pilat in Twijzel. Dit is ook een goede locatie om het âkunstrondjeâ te starten.

Jubileumactie

Als speciale actie rondom het 10 jarig jubileum zullen een tweetal kunstwerken van Dealdersplak Keramiek Werkplaats worden verloot. Bezoekers kunnen bij de deelnemers een kaartje met hun adresgegevens invullen. Uit de ingeleverde kaarten worden twee winnaars getrokken.

Â

Deelnemers

Een folder met alle adressen en een plattegrond kunt u krijgen in het gemeentehuis in Buitenpost, diverse VVVâs, bibliotheken en natuurlijk bij de deelnemers. Hieronder volgt een kort overzicht van de deelnemers en de kunst die zij exposeren.

Â

Botanische tuin De Kruidhof heeft een expositie van âBewegende beeldenâ van Hein Mader, âBij wijze van sprekenâ van Ineke Ekkers en drieluik âWakkere eendenâ van Ria Titia Spaanstra. Hiernaast geven enkele kunstenaars tijdens het Rondje Kunst demonstraties beeldhouwen en aquarel. It Koartling in Buitenpost heeft diverse werkstukken uit de vele cursussen tentoongesteld met als thema âgrenzenâ. Betting Kroese in Buitenpost exposeert aquarel en olieverf schilderijen van landschappen, stads- en dorpsgezichten, bloemen en stillevens. Jacomien Steen (figuratieve beelden in was en klei), Jantsje Oost (genaaide wandkleden geïnspireerd op zelfgeschreven gedichten) en Folly Spoelstra (âDûns IIâ, zes houten panelen met daarop vormen van planten) exposeren gezamenlijk hun werk aan de Oude Dijk in Buitenpost. Bij Pilat&Pilat in Twijzel laten drie kunstenaars, Mijke Bos, Josefien Alkema en Marijke Klompmaker, met fotografie, abstracte schilderijen en illustraties zien wat de omgeving met hen doet. Frytsjam Pluk- en Beeldentuin in Twijzel exposeert objecten van hout en metaal van Rein Bril, glasobjecten en - vormen van Mirjam Wieringa, sculpturen van Kees Hoogendam en olieverfschilderijen, flessen en organische vormen van Hetty Combs. Hiernaast geeft Reinier Lagendijk op zaterdag 10 oktober van 14.00 - 16.00 uur een workshop. Richtsje Veenstra in Stroobos maakt aquarellen en pasteltekeningen van bloemen en dieren. Daeldersplak Keramiek Werkplaats in Drogeham exposeert keramiek, tekeningen en schilderijen van 12 volwassen kunstenaars met een verstandelijke beperking. Dorien van der Meer in Harkema maakt realistische schilderijen (acrylverf op doek) met natuur als inspiratiebron. Tamme Hoekstra laat in Surhuisterveen schilderijen, grafiek, ruimtelijk werk van diverse themaâs zien. Bert van der Meer in Surhuisterveen exposeert olieverfschilderijen van realistische stillevens.

Folder Rondje Kunst Bestandsgrootte: 1,11 MB