VBO Makelaar vergroot kansen tijdens Open Huizen Route

06/10/2009 10:33

VBO

Wie op funda.nl kijkt, krijgt de indruk een totaaloverzicht te hebben van alle huizen die onderdeel uitmaken van de Open Huizen Route. Zeker gezien het feit dat alle georganiseerde makelaars inmiddels hun huizenaanbod op funda.nl kunnen zetten. Maar niets is minder waar. Ook de VBO-makelaars vertegenwoordigen landelijk duizenden woningen die zaterdag 10 oktober a.s. te bezichtigen zijn tijdens de Open Huizen Route. Deze woningen komen echter niet in het Open Huizen Route overzicht van funda voor.

Directeur VBO Makelaar Hans van der Ploeg: "Een gemiste kans. Het is in het belang van de consument het aanbod aan te bezichtigen huizen zo compleet mogelijk te hebben. Zowel de potentiële kopers als de verkopers zijn gebaat bij volledige informatie richting bezoekers. Zo hebben bezoekers meer kans het voor hen ideale huis te vinden."

Ook huurwoningen te bezichtigen

Brancheorganisatie VBO Makelaar maakt dit keer ook een voorzichtige start met het open stellen van een aantal huurwoningen. Zo krijgen met name starters de mogelijkheid een goede vergelijking te maken tussen een koop- en een huurwoning. Samen met alle informatie over koopsubsidies en gemeentelijke startersleningen, geeft dit de starter een goed beeld van de mogelijkheden. Hans van der Ploeg: "Het is een experiment dat we op zeer beperkte schaal uitvoeren. We willen wel eens zien of consumenten hier interesse in hebben."

De VBO-makelaars verwachten een hoge opkomst. De belangstelling is groot. Hans van der Ploeg: "Het aantal informatieverzoeken neemt de laatste maanden gelukkig weer behoorlijk toe. Bovendien kunnen niet alle potentiële kopers het zich veroorloven hun woonwensen nog langer in de ijskast te zetten. Nu de eerste tekenen van economisch herstel zich aandienen, is dat ook niet nodig. De betaalbaarheid van vele huizen is toegenomen en de prijzen zijn op een reëel niveau beland. Het vertrouwen van de consumenten zit in een voorzichtig stijgende lijn. "

Het grootste deel van het VBO-aanbod is te bezichtigen van 11.00 tot 15.00 uur. Maar een deel van de VBO-makelaars stelt zich samen met de eigenaren van de te bezichtigen woningen flexibel op. Dat betekent dat een aantal woningen langer open staat voor bezichtiging waardoor een nog uitgebreidere route kan worden samengesteld. De verkopende VBO-makelaar kan alle informatie geven over de bezoekerstijden en de woningen.

Geïnteresseerden doen er verstandig aan een VBO-aankoopmakelaar in te schakelen. Zij bieden professionele begeleiding en een deskundig advies. Zo geven zij een volledig overzicht van alle regelingen die beschikbaar zijn voor starters. Zij kunnen de onderhandelingen met de verkopende partij voeren. Zeker in deze kopersmarkt kunnen zij die ruimte voor onderhandeling benutten. Voor meer informatie over het aanbod van de Open Huizen Route kijk op www.vbo.nl of neem contact op met een VBO-makelaar in de buurt.





http://www.vbo.nl/thevbo/vboarticles.aspx?vboarticlecategoryId=150&vboarticleId=