Gemeente Enschede

Start verkoop bouwkavels `t Vaneker

De verkoop van 11 riante bouwkavels in 't Vaneker start op zaterdag 10 oktober 2009. Op de Military Boekelo-Enschede is de gemeente Enschede vertegenwoordigd met een stand die specifiek is ingericht voor de start van de kavelverkoop.

De gemeente Enschede heeft 3 landhuiskavels in de verkoop en 8 clusterkavels. 't Vaneker biedt kopers de kans de unieke kwaliteiten van het Twentse landschap te combineren met riant wonen op de grens van stad en buitengebied. De ontwikkeling van 't Vaneker wijkt af van een traditioneel ontwerpproces. Door middel van richtlijnen voor de nieuwe bebouwing in het landschap wordt ruimtelijke samenhang gerealiseerd. Het landschap is het verbindende karakter. Tijdens het ontwerpproces worden kopers begeleid door een team van de gemeente onder leiding van een stedebouwkundige supervisor.

Landhuizen
De landhuizen worden gebouwd op kavels vanaf 3.000 m2. Voor de landhuizen gelden slechts een aantal randvoorwaarden; de situering van het gebouw op de kavel, de zichtlijnen met aangrenzend landschap en de inrichting van de tuin. Deze voorwaarden zorgen voor een goede inbedding van elk landhuis in het landschap. Voor het ontwerp van het landhuis (architectuur) is vrijheid het sleutelbegrip. De eerste drie landhuiskavels variëren in omvang van ongeveer 3500 m2 tot iets meer dan 5000 m2.

Twentse Erven
De clusterkavels, ook wel Twentse Erven genoemd, zijn gebaseerd op de structuur van oude Twentse boerenerven. Een oprijlaan leidt tot het erf, waaraan de woningen zijn gesitueerd. De Twentse Erven zijn circa 5000 m2 groot en bieden ruimte aan 4 woningen. De eerste acht kavels in de eerste twee Twentse Erven variëren van ruim 1000 m2 tot ongeveer 1250 m2. De oprijlaan en erf zijn gezamenlijk eigendom van de bewoners van een Twentse Erf.

Informatie
Op de Military is alle informatie beschikbaar over deze unieke kavels in 't Vaneker en liggen verkoopbrochures klaar. Als men niet in de gelegenheid is om op 10 oktober 2009 aanwezig te zijn, dan is er de mogelijkheid om de brochures op te vragen bij bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede. Bureau Kaveluitgifte is bereikbaar op telefoonnummer 053 - 4815141 of via e-mailadres kaveluitgifte@enschede.nl

Geplaatst: 06 oktober 2009.

6 oktober 2009