Gemeente Lingewaard


Week van de Toegankelijkheid in Lingewaard

Kunst en Cultuur voor iedereen!

Van 10 tot en met 16 oktober vindt de 10^e Week van de Toegankelijkheid plaats. In deze week vragen mensen met een beperking (chronisch zieken en gehandicapten) aandacht voor de (on)mogelijkheden om deel uit te kunnen maken van de samenleving. In deze week worden er door diverse belangenorganisaties overal in het land acties en bijeenkomsten gehouden met als thema: Kunst en Cultuur, grenzeloos creatief!
Tussenstroom
Stichting de Tussenstroom streeft naar een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Iedereen moet in de gelegenheid worden gesteld om van Kunst en Cultuur te genieten. Dus ook mensen met een verstandelijke, psychische, lichamelijke of visuele beperking, chronisch zieken en slechthorenden. Dit betekent dat activiteiten en cursussen op het gebied van Kunst en Cultuur voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Deze toegankelijkheid zit niet alleen in gebouwen en dienstverlening, maar vooral in de hoofden van mensen.

Voor iedereen die Kunst en Cultuur wil beleven, maar ook voor iedereen die er naar streeft zijn of haar cursussen toegankelijk te maken, organiseert Stichting de Tussenstroom een Lingewaardse actie.

Op donderdag 15 oktober bij en in cultureel centrum de Kinkel in Bemmel onder het motto:
Geen drempel in onze Cultuurtempel! Deze actie duurt van 11.30 uur tot 12.30 uur

Iedereen is welkom!

Tijdens deze actie wordt ingegaan op alle facetten rondom de toegankelijkheid in onze gemeente. Wethouder Joke van Roosmalen is uitgenodigd om de actie te ondersteunen. Stichting de Tussenstroom wil de wethouder fysiek laten ondervinden wat (on)toegankelijkheid in de praktijk betekent. Daarnaast is er ruimte voor het stellen van vragen en het geven van suggesties om de gemeente Lingewaard toegankelijker te maken voor iedereen. Immers:

Lingewaard voor iedereen!

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting de Tussenstroom: 0481-378389 of via www.detussenstroom.nl