Gemeente Zoetermeer

Week van de Toegankelijkheid

Van 10 tot en met 16 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Tijdens deze week vragen mensen met een beperking aandacht voor de (on)mogelijkheden om vanzelfsprekend deel te kunnen uitmaken van de samenleving. Het thema van dit jaar is Kunst en Cultuur. In deze week vinden verschillende activiteiten plaats.
12 oktober
Wethouder Speel overhandigt een exemplaar van de map Wielenroutes. Hierin staan de verschillende routes die tijdens de rolstoelvierdaagse gereden zijn. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan de heer Sinke, bedenker van de rolstoelvierdaagse. De routes zijn ook te downloaden via toegankelijk.zoetermeer.nl.

13 oktober
Raadslid dr. Eli de Vries geeft voorlichting over het verbeteren van de toegankelijkheid voor slechtzienden. De presentatie is van 15.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in de raadzaal van het Stadhuis (ingang Markt 10).

14 oktober
De organisatie voor doven (WEZODO) organiseert samen met de gemeente een voorlichtingsbijeenkomst over communiceren met doven. De bijeenkomst vindt plaats tussen 10.00 en 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur in de raadzaal van het Stadhuis.

16 oktober
Wethouder Speel (Toegankelijkheid) en wethouder Smit (Kunst en Cultuur) openen officieel het Speelspoor in de Dorpsstraat. Dit Speelspoor biedt spelmogelijkheden aan kinderen met of zonder beperkingen.

Ruik- struiken- tuin
Tijdens de week, van maandag 12 tot en met 16 oktober, werken de kunstenaars Trude Bersma en Marijke Wijgerinck aan een ruik- struiken- tuin. De tuin is een onderdeel van het Speelspoor Zoetermeer. U wordt van harte uitgenodigd om ook mee te helpen aan de tuin! U kunt Trude en Marijke tussen 12 en 16 oktober vinden naast het CKC grenzend aan de parkeerplaats. Helpt u ook? Voor meer informatie kunt u bellen met 06-102 5705.

Meer weten?

* toegankelijk.zoetermeer.nl