Gemeente Ermelo


Week van de Toegankelijkheid

Van 10 oktober tot en met 16 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid 2009. Dit jaar is het thema 'Kunst en Cultuur'. Tijdens de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een handicap of chronische ziekte lokaal en landelijk aandacht voor (on)mogelijkheden om vanzelfsprekend deel te kunnen uitmaken van de samenleving. (On)toegankelijkheid zit niet alleen in gebouwen en dienstverlening, maar ook in mensen als zij niet verder kijken dan de beperking.

Ermelo Onbelemmerd Zorgzaam
Ook de gemeente Ermelo wil dat iedereen zo goed mogelijk meedoet in de samenleving. Dit geldt dus ook voor mensen met een beperking of chronische ziekte, of mensen die op leeftijd zijn.

Theatervoorstelling
In het kader van de Week van de Toegankelijkheid wordt er woensdagavond 14 oktober van 20.00 tot 22.00 uur een theatervoorstelling "op het scherpst van de snede" gehouden in De Dialoog. Het programma is onder meer gevuld met liederen van Inez Triest en stand up comédienne Floor van der Wal. In dit programma worden de verschillende dimensies van het begrip toegankelijkheid onder de loep genomen. Kan Ermelo de toets der kritiek doorstaan? Of lukt het Ermelo om de beperking in begrenzing van de andere zijde te beschouwen, en welke rol vervult de kunst daarin?

Gratis toegang
U kunt gratis naar de voorstelling als u zich voor 13 oktober aanmeldt door een mail te sturen naar r.verhagen@ermelo.nl. Wilt u in u e-mail aangeven of u rolstoelgebruiker bent of dat u eventueel andere voorzieningen nodig hebt?