Gemeente Harderwijk


Kunst en cultuur voor iedereen in Harderwijk toegankelijk

07/10/2009

Van 10 tot en met 16 oktober vindt de 10e Week van de Toegankelijkheid plaats. Tijdens deze Week vragen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking aandacht voor de (on)mogelijkheden om deel uit te kunnen maken van de samenleving. Dit jaar is het thema Kunst & Cultuur, grenzeloos creatief!

In Harderwijk heeft de Plaatselijke Werkgroep Toegankelijkheid, samen met Adviescommissie wonen (VAC) en de Cliëntenraad WMO Harderwijk, alle culturele instellingen in Harderwijk bezocht en beoordeeld op hun toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Tegen welke problemen lopen mensen met een motorische, een visuele of een auditieve beperking (soms letterlijk) aan?

Deze bezoeken hebben geleid tot een totaalrapport waarin problemen maar ook aanbevelingen vermeld staan. De initiatiefnemers presenteren dit rapport op maandag 12 oktober om 14.00 uur aan de wethouders Pieter den Besten (WMO) en Henk Schipper (Cultuur). Dat gebeurt tijdens het wekelijkse gemeentelijke persuur op het stadhuis van Harderwijk.

De Plaatselijke Werkgroep Toegankelijkheid en de Cliëntenraad WMO Harderwijk hopen dat deze aandacht voor mensen met een beperking leidt tot stappen waardoor alle culturele instellingen goed toegankelijk worden.


____________________