Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zuid Pakt Uit! week van start!

Van 10 t/m 16 oktober 2009 wordt alweer de derde Zuid Pakt Uit! week georganiseerd. Tijdens deze week is er volop gelegenheid om te netwerken, deel te nemen aan tours, congressen en presentaties. Overal bruist het van de activiteiten en vinden er ontmoetingen plaats tussen professionals en bewoners.

Pact op zuid Tijdens de Zuid Pakt Uit! week draait het onder andere om het presenteren van de resultaten die zijn behaald binnen Pact Op Zuid, het pact waarin gemeente, deelgemeenten en woningcorporaties investeren in Zuid. Partners tonen waar zij mee bezig zijn en successen worden gevierd.

Dag van Zuid

De Zuid Pakt Uit! week gaat op zaterdag 10 oktober van start met de Dag van Zuid. Een feestelijke dag voor de bewoners van Zuid. Iedereen is welkom tijdens een uitgebreid programma, dat om 8.30 uur begint met een heerlijk ontbijt. Kijk voor meer informatie op www.pactopzuid.info. Daarna kunt u op diverse plekken op Zuid terecht. Fiets op Winkelcentrum Zuidplein alvast de proloog van de Tour de France en haal een I love RZ-shopper. Verder zijn er diverse tours, zoals skaten door het Hart van Zuid en een sportieve tour langs onder meer Sportplaza Zuiderpark en het Stadionpark. Ook kunt u in diverse wijken een kijkje nemen in nieuwbouwwoningen. En meer weten over de projecten van Pact op Zuid? Meet the experts!

Wandelen door het Zuiderpark!

Kennismaken met het vernieuwde Zuiderpark? Het kan nu met een fraaie wandelgids in de hand! Want op 19 september is de Zuiderparkgids gepresenteerd. In deze gids wordt niet alleen teruggeblikt op de historie van het Zuiderpark; ook staat een aantal wandelroutes omschreven, alsmede een fiets- en een kanoroute. Wilt u op zaterdag 10 oktober op stap in het Zuiderpark? Dan kunt u tussen 10.00 en 12.30 u bij de Stadswinkel Charlois een gratis Zuiderparkgids ophalen!

Maar ook de rest van de week is er een interessant programma. Wat dacht u van een resultatentour met daarna een netwerkbijeenkomst? Of een internationale conferentie over de economische kansenzones? Of een borrel op de verjaardag van het Ondernemershuis? Kortom: genoeg te beleven. Kijk op www.pactopzuid.info voor het volledige programma en meld u aan!