Gemeente Haren

Open dag brandweer

10 oktober 2009

08/10/2009

Zaterdag 10 oktober 2009 is weer de jaarlijkse open dag van de brandweer. U bent van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur op de brandweerkazerne aan de Westerse Drift 5.

Een greep uit de vele activiteiten:

Demonstraties:

* Demonstratie hulpverlening brandweer

* Demonstratie van kleine blusmiddelen

Materiaal:

* De Koninklijke Landmacht is aanwezig met onder andere:

o een takel/sleepwagen. Er zijn militairen aanwezig om uitleg te geven maar ook kunnen kinderen onder begeleiding de hijsarm bedienen;

o de Polaris Ranger 6 x 6. Dit is een zeswielig terreinvoertuig dat nog in een testfase zit bij de Luchtmobiele Brigade en zal worden gebruikt voor gewondenafvoer, snelle verplaatsingen over het terrein bij gevechtsacties en algemene diensten als goederenvervoer;
* Duikauto Brandweer Groningen: De duikers van Brandweer Groningen geven uitleg bij het materiaal dat wordt gebruikt bij het inzetten van de duikers.

Voorlichting:

* Voorlichting door Veilig Verkeer Nederland, de Politie en EHBO-vereniging Haren.

* Lotus, Studiekring Noord-Drenthe geeft voorlichting over het werk van lotussen. Ook is het mogelijk een wond te laten schminken.
* De Nederlandse Brandwonden Stichting geeft uitleg over wat te doen bij verbrandingen.

Doen:

* Klimwand voor kinderen

* Rooklabyrint voor kinderen en volwassenen. In het labyrint kan men ervaren hoe het is als men in een ruimte komt die is gevuld met rook.

* Spuiten: De kinderen worden met de brandweerauto naar de loskade van het Noord-Willemskanaal gebracht om daar met een brandslang te oefenen op een drijvend object. Er zijn ook waterspelletjes.
* Skelterbaan voor de jeugd op het terrein van de brandweerkazerne, waarbij met een minibrandweervoertuig een parcours kan worden afgelegd en een brand kan worden geblust. Hiermee is een certificaat te behalen.

* Quiz en kleurwedstrijd waaraan prijsjes verbonden zijn.

Graag zien wij u de 10 e oktober!