Mona viert 40ste verjaardag in Dierenpark Emmen

08/10/2009 16:30

Mona

Kinderen gratis naar binnen met Mona-feestmuts, ook feest voor dieren

VEENENDAAL/EMMEN - Mona viert zaterdag 10 oktober zijn veertigjarig jubileum in Dierenpark Emmen. Speciaal voor dit feest mogen kinderen tot en met twaalf jaar die van hun lege Mona puddingbeker een feestmuts hebben gemaakt gratis naar binnen. Iedereen boven de twaalf krijgt met zijn feestmuts 50 procent korting.

Bezoekers kunnen die dag genieten van live-muziek, kindertheater en toetjes die uitgedeeld worden. Niet alleen voor de mensen is het feest. Samen met Mona hebben de dierenverzorgers speciale toetjes gemaakt voor de dieren. Zo krijgen de beren een pudding die past binnen hun dieet. Ook krijgen de dieren die dag extra voer en vinden er bij hun verblijven allerlei presentaties plaats.

Mona startte eind september met radio- en tv-reclame en een ludieke beeldenversier-actie zijn landelijke campagne om het veertigjarig bestaan te vieren. De feestmutsen kunnen van lege puddingbekers gemaakt worden en mede dankzij de tv-reclames hebben Nederlanders al de meest fraaie creaties gemaakt. Op de website www.mona.nl staan tips voor het maken van zo'n muts.

Het zuivelmerk werd geboren in 1969 en kreeg in de jaren '70 grote bekendheid dankzij de reclamespotjes met Ted de Braak die mensen vroeg een Mona Toetje na te doen. Inmiddels worden jaarlijks ruim 90 miljoen Mona Toetjes verkocht.

In zijn jubileumjaar is Mona tevens uitgeroepen tot sterkste A-merk van Nederland. Dit jaar hield onderzoeksbureau GfK voor de derde maal een imago-onderzoek naar de vijftig grootste merken in de supermarkt. Daarbij beoordeelden 6000 consumenten de merken op aspecten als kwaliteit, betrouwbaarheid, positieve associaties of maatschappelijke bijdrage. Daarnaast beoordeelden supermarktondernemers de merken. Mona eindigde in het totaalklassement op de eerste plaats. Bij hetzelfde onderzoek in 2008 bezette het nog de zesde plaats. De resultaten van het onderzoek werden onlangs gepubliceerd in Food Magazine.

Het jubileumfeest van Mona in Dierenpark Emmen begint zaterdag om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er wordt gerekend op duizenden extra bezoekers. Daarom zet de NS extra bussen in.