Gemeente Wassenaar

Lustrumfestival Florence Wassenaar

Op zaterdag 10 oktober is het terrein rondom verpleeghuis Duinstede aan de Deijlerweg van 13.00 17.00 uur het toneel van allerlei feestelijke activiteiten in het kader van het 5-jarig bestaan van Florence.

In een grote feesttent is er een terras en zijn er verschillende live-optredens en een workshop Salsadansen. Buiten werken zandkunstenaars aan zandsculpturen van typisch Wassenaarse objecten, is er een informatiemarkt en kunnen kinderen zich uitleven op springkussens, suikerspinnen eten en zich laten schminken. Iedereen is op 10 oktober van harte welkom aan de Deijlerweg 208.

Florence: midden in de samenleving
Florence is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een begrip in Wassenaar. Dankzij het vertrouwen van cliënten, bewoners en hun familie, en van alle samenwerkingspartners in Wassenaar staat Florence midden in de samenleving. Dat is iets om te vieren, en Florence nodigt alle Wassenaarders uit om dat op zaterdag 10 oktober te komen doen.

Zandsculpturen en springkussens
Om 13.30 uur zal wethouder Alkemade een eerste zandsculptuur onthullen en daarmee het lustrumfestival feestelijk openen. In de loop van de middag zal een groot aantal zandsculpturen worden gebouwd, waarbij ook de bezoeker onder deskundige leiding zijn creativiteit kan uitleven op het bijzondere materiaal. Voor de kinderen zijn er twee springkussens en is er de mogelijkheid zich in de meest bijzondere creaties te laten schminken. Tussendoor kunnen suikerspinnen worden gegeten of Oudhollandse spelletjes worden gedaan.

Feesttent
De grote feesttent is de centrale ontmoetingsplaats van het lustrumfestival. De tent herbergt een groot terras en een podium waarop spetterende optredens van de SwingTime Big Band zullen plaatsvinden en het duo De Goudhaantjes echte Hollandse smartlappen ten gehore zal brengen. Ook is er een workshop Salsadansen. De hele middag worden in de tent poffertjes gebakken en ligt er overheerlijke saté op de barbecue.

Informatiemarkt
Buiten is er een grote informatiemarkt, met stands over verschillende diensten voor ouderen in Wassenaar. Zo is er informatie over geheugenverlies, mantelzorg, dagactiviteiten, het hospice en kan de bezoeker allerlei gezondheidstestjes ondergaan.

Bijzonder is de aanwezigheid van de `Belevingskast Dementie', die speciaal voor het lustrumfestival vanuit België naar Wassenaar is gehaald. Het is een oude dressoirkast met vakjes, deurtjes en lades met daarin objecten en opdrachten die uitnodigen de belevingswereld van iemand met dementie te leren kennen. Dementie is een belangrijk aandachtsgebied van Florence Wassenaar en met de ervaringskast wil Florence iedereen in de gelegenheid stellen te ervaren hoe een dementerende het leven ervaart. De kast is ontworpen door Lieve Nijsmans in samenwerking met Woon- en zorgcentrum De Winde in Laakdal, België.

Loterij
Tijdens het lustrumfestival worden op verschillende plekken loten verkocht. Er is een groot aantal mooie prijzen, die ter beschikking zijn gesteld door de winkeliers van Wassenaar. De opbrengst van de loterij is bestemd voor de bewoners van Verpleeghuis Duinstede en zal om 16.00 uur overhandigd aan een vertegenwoordiger van de bewoners.

Iedereen is van harte welkom op het lustrumfeest. Parkeren kan bij het Adelbert College. De Bijbus rijdt op 10 oktober speciaal voor het festival. Dit gratis vervoer kunt u aanvragen via telefoonnummer 070 - 517 78 70.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070
E: gemeente@wassenaar.nl