Politie Gelderland-Zuid

Aan de vooravond van de Open Dag politie

Nijmegen, 09-10-2009 o Zaterdag 10 oktober is het zover. Om 10.00 uur zet de politie haar deuren weer open voor het publiek. De Jan Massinkhal is the place to be. Samen met de twee ander hulpdiensten, brandweer en ambulancedienst wordt het publiek regelmatig getrakteerd op spectaculaire demonstraties. De nauwe samenwerking tussen de drie kolommen zal die dag centraal staan. De ene dienst kan niet zonder de ander. Daarnaast zijn die dag nog andere ondersteunende diensten, zoals de Douane, Koninklijke Marechaussee, KLPD, stichting reddingshonden van de partij.

Dit jaar is de Open Dag alleen in Nijmegen, maar er wordt wel extra uitgepakt, wat betreft het aantal voertuigen en de demonstraties. Een aanhoudingseenheid geeft verdeeld over de dag demonstraties. Ook worden er demonstraties verzorgd met politiehonden en bikers. Daarnaast is de technische recherche weer van de partij en laat CSI werkelijkheid worden. Ook autos van de ME zijn te bewonderen. De politiehelikopter landt op het evenemententerrein aan de Nieuwe Dukenburgseweg. De afdeling milieu met haar specialistische kennis is aanwezig. Ook kan ervaren worden hoe het is om te schieten met een politiewapen in een schietsimulator. Een politieparcours voor potentiële nieuwe agenten kan worden gelopen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding je te laten fotograferen op een politiemotor. De opbrengst gaat naar de stichting Kika. De dag zal verder muzikaal worden ondersteund door de politiekapel.

Brandweer
Evenals de politie pakt de brandweer dit jaar ook weer groots uit en demonstreert haar kunnen. Naast een aantal brandweervoertuigen die staan opgesteld, worden door hen in een duiktank enkele demonstraties verzorgd. Ook is een rooktent aanwezig om als bezoeker aan den lijve te kunnen ervaren hoe het is om niets meer te kunnen zien door de rook. Brandweermensen helpen je weer de uitgang te vinden. De ambulancedienst heeft een deel van hun wagenpark op de Open Dag staan en participeert bij de demonstraties. Ook de traumaheli zal die dag een landing maken.

Aanrijdingen
Op de Open Dag worden aanrijdingen in scène gezet en zal duidelijk worden hoe alle hulpdiensten met elkaar samenwerken. Aan het einde van de dag zal de Marechaussee met hun YPR de autos die bij de aanrijdingen zijn gebruikt, platwalsen.

Snelste surveillancewagen van Europa
De Italianen zijn dit jaar voor het eerst aanwezig op de Open Dag en hebben hun Lamborghini meegenomen. Ook politiemensen uit, Duitsland, Frankrijk en België zijn op de dag aanwezig. Dus al met al redenen genoeg om naar de Open Dag te komen.

Zaterdag 10 oktober bent u van harte welkom in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De toegang is gratis.

Laatst gewijzigd 08-10-2009 10:26 | © Regio Gelderland-Zuid |