NVM Open Huizen Dag breekt opnieuw record

09/10/2009 11:35

NVM

45.000 woningen vrij te bezichtigen op zaterdag 10 oktober a.s.

NVM Open Huizen Dag breekt opnieuw record

Nieuwegein, 9 oktober - Circa 45.000 te koop staande woningen zijn vrij te bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 10 oktober aanstaande. Het aanbod tijdens deze nationale kijkdag voor de woningmarkt is daarmee opnieuw gestegen. De NVM Open Huizen Dag is een laagdrempelige en doeltreffende manier om woningzoekenden en verkopers met elkaar in contact te brengen. Het animo voor de dag is, zeker sinds de economische crisis, enorm.

Woningzoekenden kunnen op de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak binnenlopen bij te koop staande woningen om zich vrijblijvend te oriënteren op aanbod en prijs. Alle deelnemende huizen staan op de website www.funda.nl. Woningzoekenden kunnen eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Een persoonlijke bezichtiging geeft een betrouwbaarder beeld dan alleen oriënteren via internet.

Vanwege de economische crisis staan steeds meer huizen langer in de verkoop. Kopers kunnen daarvan te profiteren door juist nù een huis te kopen. De prijzen liggen gemiddeld 5% lager dan vorig jaar, de rentestand is gunstig en het aanbod is groot. Op de lange termijn blijkt het kopen van een woning een solide investering. Ook consumenten die nu hun woning verkopen, hebben gezien de forse prijsstijgingen van de voorgaande jaren nog altijd een positief rendement van (tien)duizenden euro's.

Een bijkomend voordeel is dat het kabinet in juli de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft verhoogd van 265.000 naar 350.000 euro. Daarmee vallen ook de iets duurdere woningen binnen de zekerheid die de NHG biedt. De belangstelling voor deze regeling is groot: ongeveer 4 op de 5 woningaankopen wordt gefinancierd met NHG. In totaal hebben in het afgelopen kwartaal ongeveer 29.000 huishoudens gebruik gemaakt van de NHG.

Ook mensen die willen verhuizen maar bang zijn dat zij hun huidige woning te zullen kwijtraken, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij kunnen gebruik maken van de NVM No Risk-clausule, die het risico van dubbel huizenbezit uitsluit. Daarmee kan de aankoop van de nieuwe woning worden ontbonden als de verkoop van de huidige woning onverhoopt te lang duurt.

De NVM Open Huizen Dag trekt doorgaans een groot aantal bezoekers. Bij de vorige editie in maart van dit jaar waren 40.000 woningen te bezichtigen. De dag trok naar schatting circa 130.000 bezoekers.

Wie interesse heeft in een woning, wordt geadviseerd om een NVM-aankoopmakelaar in te schakelen. Deze geeft deskundig advies, onderhandelt met de verkopende partij en biedt bij de aankoop van het begin tot het eind professionele begeleiding.

De NVM Open Huizen dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. Voor meer informatie kijk op www.funda.nl, of neem contact op met de NVM-makelaar in de buurt (www.nvm.nl).





http://www.nvm.nl