NCRV

NCRV-radio dit weekend

SnoTime, Cappuccino, Schepper & Co, Volgspot

SnoTime

Zaterdag 10 oktober

6.02 uur, Radio 2

Op zaterdag duikt presentatrice Diana Sno in de kranten en tijdschriften, culinair journalist Marcus Poelman geeft een smakelijk recept en Jaap Friso blikt vooruit op de Boekenweek.

SnoTime

Zondag 11 oktober

6.02 uur, Radio 2

Op zondag maakt Diana je zachtjes wakker met vooral heel veel heerlijke platen, verpakt in bijvoorbeeld 'De Monumentenlijst' of de 'SNOozeplaat...'

Schepper & Co

Zondag 11 oktober

15.00 uur, radio 5

De rechter verijdelde deze week de staking die de FNV wilde organiseren uit protest tegen de verhoging van de AOW leeftijd. Het land is in rep en roer omdat we op termijn twee jaar langer zullen moeten blijven werken. Twee jaar langer werken betekent twee jaar langer wachten op de periode van het zalige niets doen.

Wat betekent het om oud te worden. Wordt het niet tijd om de ouderdom opnieuw te gaan waarderen? En: wat kunnen de kerken daaraan bijdragen?

Gast: Drs. Wout Huizing, stafmedewerker Relief, koepel van christelijke zorginstellingen

Volgspot

Zondag 11 oktober

23.00 uur, radio 2

Deze keer in Volgspot een bomvol Mediacafé met de winnaars van vijf edities Open Podium. Samen met de winnaars blikken we terug op de vijf edities Open Podium. Te gast zijn: Jelle Amersfoort (winnaar 2002), Maud Wilms (winnaar 2004), Hannelore Bedert (winnaar 2005) en Mingâs Pretty Heroes (winnaar 2009). Het allereerste Open Podium werd in 2001 gewonnen door Anne Holkenborg. Zij is helaas op veel te jonge leeftijd overleden.