Gemeente Bolsward


Nieuws
09-10-09

Gemeente Bolsward in de bres voor speelklaar maken kunstgrasveld


001 29-9-2009 1E ROL DIE WERD UITGELEGD.JPG

Vanaf zaterdag 10 oktober zouden de eerste wedstrijden op het nieuwe kunstgrasveld (Bolswardiaveld) worden gespeeld. Het kunstgrasveld ligt klaar. Tot onze schrik bleek deze week uit onderzoek van ISA-sport dat het veld niet voldoet aan de gestelde KNVB-normen. `Dit betreuren wij, de werkzaamheden lagen mooi op schema en ook de eisen die gesteld worden aan het kunstgrasveld waren duidelijk vastgelegd met de aannemer' aldus wethouder Pieters van de gemeente Bolsward.

De gemeente Bolsward gaat volgende week in gesprek met de aannemer Oranjewoud, ISA-sport en de KNVB om te kijken wat er gebeuren moet om zo snel mogelijk gebruik te kunnen maken van het kunstgrasveld.

ISA-sport keurt in opdracht van de KNVB de opbouw van het veld. Met name de onderbouw van het veld, dat uit een bepaalde constructie bestaat, voldoet op twee punten niet aan de gestelde normen.

Door dit onderzoek en omdat nog niet duidelijk is wat de gevolgen zijn, heeft de aannemer Oranjewoud de werkzaamheden niet afgemaakt, waardoor er nog geen wedstrijden gespeeld kunnen en mogen worden. De gemeente Bolsward vindt het erg vervelend; "Wij weten hoe belangrijk het is voor de voetbalverenigingen. Zij willen zo snel mogelijk gebruik maken van het veld. Wij gaan dan ook alles op alles zetten om tot een oplossing te komen."

feed