Gemeente Best

10, 11, 24 en 25 oktober: muziek in Best!

09-10-2009

Van 10 tot en met 25 oktober vindt in Best weer de Muzikale Oktober Best plaats.

Bevrijding van Best centraal

In 2007 nam Olga van der Pennen het initiatief om enkele concerten, waaronder het bevrijdingsconcert, te organiseren. Samen met twee gerenommeerde musici uit haar geboorteplaats Sint Petersburg verzorgde zij de uitvoeringen. De concerten werden een groot succes en de bijval die zij daarvoor kreeg leidde begin 2009 tot de oprichting van de Stichting Muzikale Oktober Best.

De Stichting heeft zichzelf als opdracht gesteld het scheppen van de condities waarbinnen Olga van der Pennen als programma-directeur haar muzikale ambitie kan waarmaken. Die ambitie is: de Bestse gemeenschap op een laagdrempelige wijze in contact brengen met diverse muziekvormen. De bevrijding van Best staat daarbij centraal met als muzikaal hoogtepunt het concert op 24 oktober.

Daarnaast zal er steeds een ander thema als uitgangspunt voor het programma worden genomen. Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de Verenigde Naties het verdrag voor de rechten van het kind ratificeerden. Vandaar dat er naast de musici die hun plaats op de internationale concertpodia al verdiend hebben, een aantal nog heel jonge, talentvolle musici hun medewerking aan het programma in oktober zal verlenen.

Wat staat er op het programma?

* Zaterdag 10 oktober 2009 in de bibliotheek: kinderen en creativiteit. Aanvang 11.00 uur

* Zondag11 oktober 2009 in NH Hotel Best: 20 Jaar bestaan van het verdrag inzake de rechten van het kind. Met kunstveiling, expositie en diverse muzikale optredens. Aanvang 12.00 uur
* Zaterdag 24 oktober 2009 in het gemeentehuis: bevrijdingsconcert. Aanvang 19.30 uur

* Zondag 25 oktober 2009 in de St. Odulphuskerk: Odulphus najaarsconcert. Aanvang 19.30 uur

Alle programma-onderdelen zijn gratis toegankelijk.

Voor het bevrijdingsconcert op 24 oktober zijn vanaf 15 oktober bij Toerkoop Reisbureau gratis kaarten verkrijgbaar. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij.

U vindt hier het programmaboekje in pdf-formaat. Het boekje opent in een nieuw venster.

---