Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum:
2 oktober 2009

Plaats:
Naaldwijk

Caiway en Rekam gaan op 10 oktober 2010 helemaal digitaal

Nu meer dan 85% van de klanten digitale televisie kijkt, zal Caiway op 10 oktober 2010 (101010) stoppen met het doorgeven van analoge televisie via de kabel. De capaciteit die hiermee vrijkomt wordt onder meer gebruikt om nieuwe HD-programma's en andere digitale diensten aan te bieden. Ook Rekam, de kabelexploitant in Midden-Holland waar Caiway al langer mee samenwerkt, stopt op die datum met analoge distributie. In een grote campagne zullen de kabelaars de overgang voor de klanten zo gemakkelijk mogelijk maken.

Aart Verbree, algemeen directeur van Caiway: "We willen al onze klanten meer laten genieten van de vele mogelijkheden die digitalisering biedt. Bijna alle nu verkochte televisies zijn geschikt voor HD. Daar is extra capaciteit voor nodig, die we in fases zullen vrijmaken. Analoge programma's nemen veel ruimte in op de kabel. Vanaf 10 oktober 2010 worden we daarom helemaal digitaal." Bij de radio verandert er voorlopig echter niets: de analoge FM-band blijft op de kabel gewoon in gebruik.

Door middel van een publiekscampagne zullen Caiway en Rekam de klanten zorgvuldig begeleiden bij de overgang naar volledige digitalisering. Hoewel de klanten in ruime meerderheid digitaal kijken, zijn er vooral voor extra aansluitingen in huis nog analoge toestellen in gebruik. Ook in 2005, toen Caiway standaard digitale televisie ging leveren, heeft het bedrijf het de klanten zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Ook Rekam heeft al haar abonnees van Rekam in 2007 een digitale ontvanger aangeboden. Sinds die acties wordt nog maar een beperkt aantal programma's in analoge vorm doorgegeven ten behoeve van extra tv-toestellen in huis. Toen is al genoemd dat Caiway eens zou stoppen met analoge doorgifte. De 'digitale' datum 101010 staat nu vast.

Over Caiway
Caiway is kabelexploitant in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld), Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn) en een deel van Capelle aan den IJssel. Hiernaast biedt Caiway ook digitale radio en televisie in Loenen, Hilvarenbeek en Gouda en omgeving. Caiway bedient circa 145.000 radio- en televisieabonnees met daarbij ruim 75.000 kabelinternetklanten en zo'n 28.000 telefoonaansluitingen.

Over Rekam
Rekam is de eigenaar en beheerder van het kabeltelevisienet in Midden-Holland. Rekam is een stichting voor en door abonnees en beschikt over een modern kabeltelevisienet waarvan het hoofdnet geheel uit een glasvezelnet bestaat. Hierdoor kan aan de ruim 40.000 gebruikers een uitgebreid pakket aan diensten geboden worden.





+++++++


Ingezonden persbericht