Ingezonden persbericht


Nationale tentoonstelling natuurlijke decoraties
Creatief met natuurlijke materialen in De Tuinen van Appeltern

Alweer voor de 10e keer wordt in De Tuinen van Appeltern de 'Nationale tentoonstelling natuurlijke decoraties' georganiseerd. Wat begon als een bescheiden onderdeel van de slotmaand in Appeltern is inmiddels uitgegroeid tot een groots en eigen evenement. Van 10 oktober tot en met 1 november zijn er tal van natuurlijke decoraties te bewonderen in het tuinideeënpark. De nationale tentoonstelling is een onderdeel van de grote, landelijke decoratiewedstrijd. Deelnemers uit het hele land, professionals, amateurs en studenten, maken prachtige werkstukken. Het thema van deze 10e editie is 'Verwondering'. De creaties moeten binnen het thema passen, van natuurlijke materialen gemaakt zijn en bestand zijn tegen weer en wind, en dat is al een uitdaging op zich! Daarnaast is het voor de jury ook van belang dat de decoratie een geschikte plaats krijgt in De Tuinen van Appeltern. De locatiekeuze wordt dan ook voorafgaand aan de wedstrijd door de kunstenaars zelf uitgekozen en weegt mee in het juryrapport. Er moet een natuurlijke harmonie ontstaan tussen decoratie en locatie. Publieksprijs 2009
De deelnemers zorgen er voor dat hun werkstukken duurzaam zijn. Hierdoor kunt u ze van 10 oktober tot en met 1 november bewonderen tijdens de nationale tentoonstelling. Ook Toon, de decorateur van Appeltern, zal zijn natuurlijke creaties ten toon stellen. Vorig jaar werd er, met succes, ook een publieksprijs aan de decoratiewedstrijd verbonden. Ook dit jaar mogen de bezoekers van Appeltern hun stem laten horen. Nomineer uw favoriete decoratie voor de publieksprijs 2009! De prijsuitreiking zal gehouden worden op 17 oktober, waarna u nog twee weken lang kunt genieten van de natuurlijke decoraties.

Vele imposante creaties
Wandel in de maand oktober dus door De Tuinen van Appeltern en geniet van de vele imposante creaties. Deelnemers uit het hele land kleden met hun werkstukken de tuinen aan en de creaties zorgen voor 'verwondering' tegen een achtergrond van herfstkleuren. U kijkt uw ogen uit naar al dat moois dat Moeder Natuur, met medewerking van creatieve kunstenaars, u biedt. Natuur ten top! Noot voor de redactie:
Het tuininspiratiepark in Appeltern is iedere dag geopend van 1 maart tot 1 december van 10.00 uur tot 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen. In maart, oktober en november tot 17.00 uur. De Tuinen van Appeltern is rolstoeltoegankelijk en honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. De toegangsprijs is E10.-. Kinderen van 6 t/m 12 jaar krijgen E5,- korting en 65-plussers krijgen E1.50 korting. Bezoekadres: De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern. Kijk voor meer informatie op www.appeltern.nl

Foto: Nationale tentoonstelling natuurlijke decoraties Bijschrift: De natuurlijke creaties zorgen voor ' verwondering' tegen een achtergrond van herfstkleuren in De Tuinen van Appeltern.

Noot voor redacties