Politie Gelderland-Zuid

Veel te zien op Open Dag politie 10 oktober

Nijmegen, 02-10-2009 o De Open Dag van de politie komt steeds dichterbij! Op zaterdag 10 oktober is het weer zover. Dan kleurt de Jan Massinkhal en het terrein er omheen blauw, maar ook rood en geel! Na de officiële opening om 10.00 uur zal met een gesimuleerde aanrijding de dag beginnen. Daarbij is goed te zien hoe alle hulpdiensten op een zeer professionele wijze met elkaar samenwerken.

Het programma is zo goed als rond. Er zijn naast de vertrouwde activiteiten zoals de hondendemonstraties, de mountainbikers en de aanhoudingsdemonstraties ook weer nieuwe activiteiten te zien. Iedereen die geïnteresseerd is in het politievak is die dag van harte welkom. Er is voldoende gelegenheid om eens onder andere omstandigheden met politiemensen in gesprek te gaan. Ook de brandweer en de ambulancedienst stellen hun deuren open en vertellen graag over hun vak. De brandweer verzorgt door de dag heen demonstraties. Een duiktank waarin duikers hun kunnen demonstreren en een rooktent waarin je zelf kunt ervaren hoe het is om niets meer te kunnen zien door de rook.

Helikopters
Het kan die dag maar zo zijn dat bezoekers een heuse helikopter op het terrein zien landen. Dat kan de traumaheli zijn maar ook een politiehelikopter. Zij blijven, indien niet acuut nodig voor een inzet, lang genoeg aan de grond om te bekijken en een praatje te maken met de bemanning.

Politie sportparcours
In de Massinkhal is zelfs de mogelijkheid voor potentieel geïnteresseerden, om onder deskundige begeleiding, het sportparcours af te leggen om vast te stellen hoe het met de vereiste conditie is gesteld. Er worden hoge eisen gesteld aan de fysieke gesteldheid van de politieman/vrouw. De bevindingen kunnen een aanzet zijn om toch nog eens even wat meer te trainen, zodat je goed beslagen ten ijs een dergelijke keuring in kunt gaan.

Snelste surveillancewagen van Europa
De Italianen zijn dit jaar ook van de partij met hun Lamborghini evenals een aantal politievoertuigen van andere buitenlandse korpsen. De nieuwste snufjes en de snelle ontwikkeling van de techniek op het gebied van opsporing zijn die dag ook te zien.

Op zaterdag 10 oktober gaan de hekken open voor het publiek. U bent vanaf die tijd van harte welkom in de Jan Massinkhal aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen. De toegang is gratis. (14)

Laatst gewijzigd 01-10-2009 16:01 | © Regio Gelderland-Zuid |