Gemeente Delft

Zaterdag Open Dag in Delft

Aanstaande zaterdag 10 oktober is er weer Open Dag van 10.00 tot 16.00 uur. Er valt van alles te beleven. Zo is het mogelijk kennis te maken met de gemeente en de diverse werkzaamheden die zij uitvoert. Daarnaast is er een aantal activiteiten van brandweer en politie. Iedereen is welkom op de Jacoba van Beierenlaan tot aan wijkcentrum De Wending aan de Raamstraat.

Ook dit jaar is er weer een ritje op de veegmachine te maken. En is het mogelijk Delft vanuit een hoogwerker te bekijken. Bezoekers kunnen tussen 12.00 tot 15.00 mee 'vergaderen' met de welstandscommissie. Daarnaast zijn er verschillende stands, waarbij de gemeente laat zien wat ze doet op het gebied van onder meer sociale en financiële voorzieningen.

Bij de politie is er een spectaculaire demonstratie van 'politiebikers' en 's middags speelt muziekkapel. In de brandweerkazerne zijn nieuwe en oude brandweerwagens van dichtbij te bekijken tot 15.00 uur. En ook dit jaar zijn er weer demonstraties en rijdt er een model baan trein van maar liefst 12 meter.

Slinger door de Wijk
Buurtbeheer Krakeelpolder en speeltuin Het Westerhonk organiseren met ondersteuning van de BWD traditiegetrouw het jaarlijkse buurtfeest 'Slinger door de Wijk'. Er zijn twee podia met muziek- en dansoptredens. Er is voor elk wat wils, zoals de boerenblaaskapel en de Countryline dancegroep. Voor de kinderen zijn er poffertjes, een springkussen en nog veel meer. De speeltuin is omgetoverd tot mini-kinderboerderij met een pony en allerlei andere dieren. En het is feest, dus er zijn heerlijke hapjes en drankjes. 'Slinger door de wijk' duurt tot 17.00.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft