Ingezonden persbericht


Deze informatie ontvangt u onder embargo. Publicatie is toegestaan vanaf zaterdag 10 oktober 2009.

P e r s b e r i c h t 5 oktober 2009

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Holtackers

De heer J.T. Holtackers (8 april 1958) uit Montfoort is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op vrijdag 9 oktober 2009 ontvang hij uit handen van burgemeester E.L. Jansen BA een Koninklijke Onderscheiding.

De heer Holtackers heeft zich de afgelopen 24 jaar, naast zijn betaalde baan als docent, ingezet voor voornamelijk bestuurlijke functies in het onderwijs.

Naast zijn functie als leraar aan het Agrarisch Onderwijs Centrum in Montfoort is de heer Holtackers van 1985 tot 1995 lid geweest van de basisonderwijs-voortgezet onderwijs (BOVO) commissie Woerden-Montfoort. Deze commissie hield zich bezig met het optimaliseren van de overgang van leerlingen van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

In het schooljaar 1992-1993 trad de heer Holtackers toe tot het katholieke schoolbestuur primair onderwijs in Montfoort. Tot 1 juli 1999 is hij voorzitter van deze stichting geweest. De Howiblo en de Heeswijkschool floreerden in die periode onder zijn voorzitterschap.

De heer Holtackers is sinds 1997 als voorzitter actief geweest bij het tot stand komen van een regionale Stichting voor Katholiek Primair onderwijs aan de westkant van de provincie Utrecht, waarin de Montfoortse stichting uiteindelijk met zes andere schoolbesturen is opgenomen.

Sinds 2000 tot op heden is de heer Holtackers als bestuurslid van het Samenwerkingsverband Weer samen Naar School Woerden e/o, Vereniging Passaat actief geweest bij de aansturing van dit samenwerkingsverband van 34 basisscholen en één school voor speciaal basisonderwijs in de regio Woerden en omgeving. De heer Holtackers heeft zich ingezet voor de realisatie van speciale leerling-zorg voor de ruim 7.000 basisschoolleerlingen.

Gedurende één jaar heeft de heer Holtackers op vrijwillige basis bijgedragen aan het bestuur van de bond Katholiek Basis Onderwijs (KBO).

De heer Holtackers maakt deel uit van het parochiebestuur van de plaatselijke katholieke gemeenschap van 4.500 parochianen in Montfoort en Linschoten met de kerken Johannes de Doper en het Kruispunt.

Noot voor de redactie/