Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw kraslot opent aanval op eindejaarsloterijen

Rijswijk, 10 oktober 2009 - De kans om een miljoen euro te winnen tijdens de feestdagen in december is het grootst met Krasloten. Dit concludeert onderzoekbureau Apollon die winkansen van verschillende eindejaarsloterijen vergeleek. Met het nieuwe "Miljoenen Kraslot" van De Lotto is de kans om een miljoen euro te winnen tot 13 keer groter dan bij de eindejaarsloterijen. De totale prijzenpot is ruim 100 miljoen euro waarvan 40 hoofdprijzen van 1 miljoen euro. De Lotto verwacht een run op de nieuwe krasloten die vanaf vandaag tot 2e kerstdag verkrijgbaar zijn bij de vaste verkooppunten.

Commercieel directeur van De Lotto, Frank Bijman heeft hoge verwachtingen van het nieuwe Miljoenen Kraslot: 'Wij kijken voortdurend naar de ontwikkeling van nieuwe spelvormen en geldprijzen gebaseerd op wat de consument wil. Wie wil niet liever 40 prijzen van 1 miljoen dan 1 hoofdprijs van 40 miljoen? Met het Miljoenen Kraslot is de winkans aanzienlijk hoger dan bij andere loterijen. Wij hebben berekend dat er een kans is van 1 op 375.000 om miljonair te worden en uit onderzoek van Apollon (specialist in wiskundig en statistisch onderzoek) blijkt dat deze kans tot 13 keer hoger is dan bij de eindejaarsloterijen. Daarnaast hebben we ook goed naar de prijs gekeken en die is maar 10 euro. Als je de prijs en de winkans afzet tegen andere loterijen dan is dat gewoon een ijzersterke propositie.'

Het nieuwe Miljoenen Kraslot is qua formaat ook groter dan de normale krasloten en bestaat uit twee delen. Op het onderste gedeelte kan de speler krassen en direct zien wat hij of zij heeft gewonnen met geldprijzen tot en met 10.000 euro bruto. Het bovenste gedeelte met 40 geldprijzen van een miljoen euro bruto en vele andere grote geldprijzen moet worden bewaard tot en met 2e kerstdag waar de winnende getallenreeksen bekend worden gemaakt tijdens een televisie-uitzending.

Krasloten zijn een populair cadeau tijdens feestelijke gebeurtenissen. Het Miljoenen Kraslot van 10 euro is bij uitstek geschikt als sinterklaasgeschenk of als cadeautje onder de kerstboom. Met de televisie-uitzending op 26 december krijgt deze feestelijke dag nog een extra spannende wending.

Over Apollon
Apollon is opgericht door drs.ir.S.A. Nijhuis en is sinds 1 januari 2000 actief bij het vinden van oplossingen op het gebied van wiskunde, statistiek, databeheer. Door haar unieke expertise is Apollon een belangrijke kennispartner voor de kansspelbranche.

EINDE PERSBERICHT


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,